Operacija na mozgu

Novi skandal u državnoj bolnici: Liječnici suspendirani jer su operirali pogrešnog pacijenta

Foto: Thinkstock
Novi skandal u državnoj bolnici: Liječnici suspendirani jer su operirali pogrešnog pacijenta
02.03.2018.
u 13:59
Incident se dogodio u bolnici Kenyatta u kenijskom Nairobiju
Pogledaj originalni članak

Državna bolnica Kenyatta u kenijskom Nairobiju ponovno se našla u središtu skandala, a ovoga puta zbog liječnika koji su operirali mozak pogrešnog pacijenta.

Zbog incidenta su suspendirana četiri liječnika koja su otvorila lubanju pacijenta ne bi li operirali krvni ugrušak na njegovom mozgu.

Liječnici nisu primijetili da operiraju pogrešnog pacijenta iako su prošli sati nakon otvaranja lubanje sve dok nisu shvatili da nema krvnog ugruška.

Šef bolnice kazao je kako se pacijent dobro oporavlja od operacije te da je istraga u tijeku, piše BBC.

Incident se dogodio samo šest tjedana nakon što je kenijski ministar zdravstva pokrenuo istragu zbog tvrdnji da su u istoj bolnici seksualno zlostavljane nove majke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
14:19 02.03.2018.

Sramite se! Staviti ovaj naslov....novi skandal u drzavnoj bolnici .....I prije ste izvjestavali iz te bolnice!?. Steta sto nije neki nas KBC? Onda bi imali danim o cemu pisati.

CR
crocro
18:17 02.03.2018.

Katastrofalan naslov. Kada netko pročita naslov, odmah izgubi volju čitati dalje, misleći. Ništa novo u našim bolnicama. Kada ono čitaš dalje a ono događaj u Nairobiju, na drugom kontinetnu. Da sam ja šef redakcije, novinari poput ovoga, više ne bi dobili prigodu za iskupljenje. U naslovu ne mogu stvarati zabludu, jer kada je naslov već ionako dug onda su u naslovu iza riječi bolnici trebali dodati riječ Nairobiju. I stvari su na svom mjestu. Ovakav naslov nije primjeren i ne znam što je autor htio postići ovakvim naslovom.

TO
Toni70
22:09 02.03.2018.

OPERACIJA NA MOZGU Novi skandal u državnoj bolnici: Liječnici suspendirani jer su operirali pogrešnog pacijenta nije čudo tamo su svi pacijenti crni isti. Netko ja od pomočnog osoblja krivoga dovezao tamo pod nož ?