NAPETOSTI

Amerikanci pokazuju silu: Dva bombardera letjela iznad Korejskog poluotoka

Foto: Reuters/PIXSELL
Bombarder B-1B
Foto: Reuters/PIXSELL
Bombarder B-1B
Foto: Reuters/PIXSELL
Bombarder B-1B
Foto: Reuters/PIXSELL
Bombarder B-1B
11.10.2017.
u 07:32
Dva B-1B bombardera američkih zračnih snaga pratila su dva lovca F-15K južnokorejske vojske nakon što su poletjeli iz svoje baze na Guamu
Pogledaj originalni članak

Dva američka strateška bombardera letjela su iznad Korejskog poluotoka u utorak navečer u američkom pokazivanju sile, a predsjednik Donald Trump se susreo s najvišim obrambenim dužnosnicima da bi razgovarali kako odgovoriti na bilo kakvu prijetnju iz Sjeverne Koreje. 

Napetosti između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje snažno su porasle nakon niza pokusa s oružjem Pyongyanga i niza sve ratobornijih izjava između Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una.

Zadnjih tjedana Sjeverna Koreja je ispalila dva projektila preko Japana i izvela svoj šesti nuklearni pokus brzo napredujući prema svojem cilju razvijanja projektila s nuklearnom bojnom glavom koji bi mogao pogoditi američko kopno.

Dva B-1B bombardera američkih zračnih snaga pratila su dva lovca F-15K južnokorejske vojske nakon što su poletjeli iz svoje baze na Guamu, rekao je u  srijedu priopćenju glavni stožer vojske Južne Koreje.

Nakon što su ušli u zračni prostor Južne Koreje, dva su bombardera izvela vježbu s projektilima zrak-zemlja u vodama kod istočne obale Južne Koreje, potom preletjela do voda između Južne Koreje i Kine kako bi ponovili vježbu, reklo je priopćenje.

Američka je vojska u odvojenom priopćenju rekla kako su se vježbi pridružili i japanski lovci čineći prvu noćnu kombiniranu vježbu američkih bombardera i lovačkih zrakoplova iz Japana i Južne Koreje.

Trump je u utorak bio domaćin razgovora o mogućnostima za reakciju na bilo kakvu agresiju Sjeverne Koreje ili ako bi to trebalo spriječiti Pyongyang da ugrozi Sjedinjene Države ili njihove saveznike nuklearnim oružjem, rekla je Bijela kuća u priopćenju.

Trumpa su informirali ministar obrane James Mattis i načelnik združenog stožera američke vojske general Joseph Dunford na sastanku članova njegova tima za nacionalnu sigurnost, reklo je priopćenje.

Američki i južnokorejski ratni operativni planovi, među kojima i plan za likvidaciju čelništva Sjeverne Koreje, ukrali su sjevernokorejski hakeri prošle godine, rekao je u srijedu zastupnik iz južnokorejske vladajuće stranke.

Oko 235 gigabajta vojnih dokumenata uzeto je iz južnokorejskog obrambenog centra u rujnu prošle godine, rekao je zastupnik Demokratske stranke Rhee Cheol-hee u srijedu na radiju navodeći informacije neimenovanih južnokorejskih obrambenih dužnosnika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

PR
prajdali100
07:43 11.10.2017.

Mislim da je Kim potpuno iracionalan tip i da ga demonstriranje sile ne tangira.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
08:11 11.10.2017.

Opet se kuha, sad će Kim opalit 5 raketa i na Mjesecu nacrtat petokraku

DU
Deleted user
09:50 11.10.2017.

I kada Sjeverna koreja izvede još jedan nuklearni pokus, amerikanci će uz granicu letjeti sa još dodatna dva bombardera, tako da će biti sveukupno četiri bombardera i još jedan par f-15 aviona. I to će onda biti vijest dana na svim zapadnim portalima kako amer pokazuje silu sa dodatna dva bombardera. Plus Trumph će opet ispaliti još jednu od svojih dubokoumnih mislili sa kojim zapravo neće reći ništa bitno kao što ni ja nisam rako ništa bitno. Ali najbolje od svega ovakve članke nam pišu novinari sa fakultetom. Netko pametan bi se jako zabrinu zbog toga, ali takvih skoro pa nema na ovom svijetu.