Streaming.hr

Sisačka tvrtka prenosi i za Primeru i Bundesligu

Sisačka tvrtka Streaming.hr pod vodstvom Karla Dževerlije posluje iz cijelog svijeta
Sisačka tvrtka Streaming.hr pod vodstvom Karla Dževerlije posluje iz cijelog svijeta
Sisačka tvrtka Streaming.hr pod vodstvom Karla Dževerlije posluje iz cijelog svijeta
Sisačka tvrtka Streaming.hr pod vodstvom Karla Dževerlije posluje iz cijelog svijeta
26.08.2014.
u 13:00
Njihovu kvalitetu prepoznali su i europski elitni nogometni klubovi, a rade i modne revije, konferencije...
Pogledaj originalni članak

Sisačka tvrtka Streaming.hr odradila je poslove za Primeru i Bundesligu! I to za klubove Valenciu CF i Stuttgart VfB. Novi je to doseg osnivača tvrtke, 37-godišnjeg Petrinjca Karla Dževerlije koji se online prijenosima počeo baviti još 2008. godine. Od tada, ova je tvrtka prenosila cijeli niz manifestacija, ali i Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Nizozemske, Prvenstvo svijeta u odbojci U23 iz Brazila, košarkaške i odbojkaške turnire iz Austrije, Turske... No, te prijenose niste mogli gledati na televiziji, nego internetu, a upravo je u tome najveća prednost streaminga – dostupnost svima uz jednaku kvalitetu i manje novca.

Više za manje novca

– Streaming je TV prijenos na zaslonu računala. Svaki događaj na ovaj se način može prenositi uživo, od glazbe, modnih događanja, prezentacija, konferencija, a za puno manji budžet nego li ga zahtijeva televizijski prijenos. Za manje novca dobijete veću vidljivost, kazuje Dževerlija. Streamingom su se počeli baviti kada je malo tko u Hrvatskoj znao što znači taj pojam, da bi nakon stotine projekata postali vrlo iskusni, a kvalitetu prepoznaju i elitni nogometni klubovi.

– Prepoznale su nas i europske agencije te smo za njih u Njemačkoj odradili pripremne utakmice velikana Valencie i Stuttgarta. Klubovi su ih emitirali preko svojih web TV platformi s velikim broj korisnika koji plaćaju za takav način gledanja. Iako smo specijalizirani za sport, pratimo sve- dodaje Karlo. Praksa je velikih klubova da pripremne utakmice prenose isključivo na internetu. Jedna od očitijih prednosti streaminga ističe se na primjeru konferencija.

– Tu svi sudionici ne moraju biti na licu mjesta. Uključuju se putem Skypea, odrade prezentaciju i tako sudjeluju na konferenciji poštujući svoje poslovne obveze, ujedno smanjujući organizatorima putne troškove- ističe Dževerlija. Ideja mu nije ipak došla iznebuha. Godinama se bavio informatičkim tehnologijama i razvojem web sustava, no i sportom, prvenstveno košarkom primijetivši kako neki sportovi teško dolaze u medije.

Za manje poznate sfere

– Streaming je idealan za manje eksponirane sportove koji si ne mogu priuštiti prime time. Sve se to može primijeniti i na ostale sfere života. Sve bi mogli pratiti, prenositi iz bilo kojeg dijela svijeta. Nema granica- kazuje Karlo. Uz sve prednosti, jedina mana je da se greške vide, jer uživo nema mjesta za popravke. Nakon prijenosa Hrvatskih svjetskih igara u Zagrebu i odbojkaškog FIVB Grand Prixa u Poreču, kreću u nove radne pobjede.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.