PROZIVAO BRKIĆA U SABORU

Sinčić: Poreznoj upravi dovoljno je bilo objašnjenje 'novac mi je dao brat'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Saborski zastupnici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milijan Brkić
10.10.2018.
u 11:21
Na pitanje tko je N.S. s kojim je prema pisanju tjednika Nacional komunicirao 60 puta prije akcije razbijanja lanca elitne prostitucije Milijan Brkić ironično je uzvratio "To je moj dečko"
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas u Saboru podnosi godišnje izvješće, svojevrsno izvješće o stanju nacije, i to uoči druge godišnjice njegove Vlade. Sabor je, podsjetimo, 19. listopada 2016. iskazao povjerenje prvoj Plenkovićevoj Vladi u kojoj su tada koalicijski partneri bili HDZ i Most.

Lani je, podnoseći izvješće, zastupnicima kazao kako je to bila jedna od najizazovnijih godina za državu od Domovinskog rata.

Prije toga niz zastupnika vodio je slobodne rasprave o različitim temama. Tako je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, osvrnuvši se na aferu SMS i curenje informacija, poručio kako zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić mora objasniti kako je stekao imovinu.

– Poreznoj upravi dovoljno je bilo objašnjenje "novac mi je dao brat", detaljnih provjera nije bilo – prigovorio je Sinčić. Inače, na ulasku u sabornicu novinari su Milijana Brkića pitali tko je N.S. s kojim je, prema pisanju tjednika Nacional, komunicirao 60 puta prije akcije razbijanja lanca elitne prostitucije. Brkić je ironično, uz široki osmijeh, uzvratio "To je moj dečko".

HDS-ov Branko Hrg pohvalio je konferenciju Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo" koja se jučer na temu poreznog sustava održala u Podravci u Koprivnici. Dobro je da se takvi događaji organiziraju diljem Hrvatske, kaže, te dodaje kako ključ poreznih izmjena o kojima je na konferenciji govorio ministar financija Zdravko Marić trebaju biti veće plaće.

– No, nakon toga, na benzinskoj crpki vidio sam Hrvatsku kakvu ne trebamo, gdje su svi bili ljutiti zbog poskupljenja goriva – prigovorio je Hrg.

SDSS-ov Milorad Pupovac upozorio je na nejednakost i zapuštenost djece školske dobi.

– Ako ste roditelj, imate dijete za školu, a živite u Vojniću ili Krnjaku ili Dvoru, onda bez pomoći države ili županije svom djetetu ne možete osigurati ni prijevoz do škole. To je problem i u nizu drugih općina – kazao je Pupovac dodavši kako djeca moraju hodati do škole po prometnim cestama.

SDP-ov Franko Vidović ponovno je zatražio osnivanje istražnog povjerenstva zbog, kako je rekao, "aferaškog sustava".

– Možda bismo trebali osnovati povjerenstvo za promjenu navika HDZ-a na vlasti i promjenu sustava – komentira Vidović.

HSU-ov Silvano Hrelja ponovno se založio za ugradnju dizala u zgrade s više od četiri ili pet katova. Mostov Slaven Dobrović osvrnuo se na sinoćnju eksploziju u rafineriji u Bosanskom Brodu. Založio se za to da se problem zagađenja okoliša rješava sporazumno.

– Jasno je da će se rješavanje tog problema dići na vrh politike, no nedostaje povezanost jer predsjednik Vlade i predsjednica – svatko od njih vodi svoju politiku – upozorio je Dobrović te pozvao vlast da se ovim ozbiljno pozabavi.

Nakon slobodnih rasprava pred zastupnike je došao premijer Plenković, no prije nego što je počeo govoriti, Most i Živi zid tražili su stanku kako bi se njihovi klubovi konzultirali oko stanja u zdravstvu, odnosno informacija da liječnici vežu djecu i drže ih zatvorenima na psihijatriji.

– Jesu li uspjesi Vlade da se psihički bolesna djeca tretiraju krajnje okrutno i surovo, a mi godišnje izdvajamo 40 milijardi kuna za zdravstvo, tu rupu bez dna? – komentirao je Branimir Bunjac iz Živog zida.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
11:48 10.10.2018.

BORG mazne pola milijarde kuna i još si napiše zakon prije za to da sve bude "po zakonu", legitmno a HDZ-u odma skoči popularnost za 2%.... Par mjeseci kasnije saznamo da je dopredsjednik HDZ-a i podpredsjednik vlade obični PIMP i HDZ-u opet skoči popularnost! MAŠALA narode-MAŠALA!!Nitko ne može i neće biti iznad zakona kaže Plenki.... SLAŽEM SE samo je zaboravio reči ZAKONA MAFIJE,nitko nas neče dirat, mi možemo što želimo,kako želimo,kada želimo... Narod izabire našu zloč.org i zao narod ima što ima ali bi trebao onda čkomit a ne vrištat ukralo-ukralo!

Avatar freen
freen
11:49 10.10.2018.

Sinčić je dobro rekel,istinito

ZA
zarac
12:41 10.10.2018.

A zgodan mu je dečko, baš su se našli....