TRAGEDIJA

Sin namjerno zapalio drvenu kuću i u njoj izgorio zajedno s majkom

Foto: Željko Grgurinović/VLM
Sin namjerno zapalio drvenu kuću i u njoj izgorio zajedno s majkom
08.05.2010.
u 09:51
Posljednjih dana Savo Dimić je najavljivao suicid, ali nitko u selu nije vjerovao da će ga počiniti, pogotovu na takav način.
Pogledaj originalni članak

U Crkvenom Boku na sunjskom području, danas ujutro planula je drvena kuća obitelji Dimić. U njoj su živjeli Milica (79) i njen sin Savo (54).

Požar je planuo rano ujutro drvena kuća položena na cigle je izgorjela do temelja, a zajedno s njom majka i sin. Jedno od dva izgorena tijela, pronađeno je odmah nakon što je požar lokaliziran, a potom su vatrogasci i policija tražili i drugo tijelo.

Kako smo doznali od susjeda, Savo je u više navrata posljednjih tjedana govorio kako mu je svega dosta i kako će zapaliti kuću i sebe. Nije bio oženjen, nikad se nije ženio, a živio je u kući s majkom. Nitko nije uzimao previše ozbiljno njegove najave suicida, jer je bio dobar majstor i strojar na riječnom brodu.

Međutim, kada su danas ujutro vidjeli plamen i dim i čuli pucketanje vatre, shvatili su kako je Savo mislio ozbiljno. Drveni dio kuće je izgorio u potpunosti, a na površini su bili uočljivi izgoreni dijelovi tijela. Iz zgarišta se još dimilo, pa su vatrogasci dodatno zalijevali vodom iz cisterne požarište kako bi se moglo pronaći i drugo tijelo.

Uz kuću je bio drveni stup koji je nosio električne vodove koji je također izgorio, a na žicama ostao je visjeti samo razdjelnik. Policija je obavljala očevid veći dio dana sve dok nisu utvrđeni svi detalji tragedije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
16:57 08.05.2010.

ne razumem,odakle znate da su se zapalili?osudjujete coveka bez dokaza...STRASNO