Tko je Dalibor Šemper?

Šimpraga o svom predstojniku koji je pijan autom teško ozlijedio dječaka: Nema opravdanja!

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Kalovac: Daliboru Šemperu, koji je pijan automobilom udario dijete, određen istražni zatvor
Foto: Vlada RH
Dalibor Šemper
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Kalovac: Daliboru Šemperu, koji je pijan automobilom udario dijete, određen istražni zatvor
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Kalovac: Daliboru Šemperu, koji je pijan automobilom udario dijete, određen istražni zatvor
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Dolazak na sjednicu Vlade RH
31.07.2022.
u 23:04
Dalibor Šemper, koji funkciju predstojnika Ureda potpredsjednika Vlade obavlja od 2020., do ove nesreće nije bio poznat javnosti. Odrastao je u Sesvetama, završio pravni fakultet te se 2008. zaposlio na Visokom prekršajnom sudu.
Pogledaj originalni članak

Dalibor Šemper (45), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, nakon što je noć proveo u policijskim prostorijama na triježnjenju, ispitan je u nedjelju u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći. Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu Elma Kaleb Mamić potvrdila je Hini da je prihvatila prijedlog odvjetništva i odredila jednomjesečni istražni zatvor osumnjičenom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Šemper je u petak u večernjim satima, pod utjecajem alkohola (u krvi mu je izmjereno 0,94 promila), vozeći Suzuki sletio s ceste u Štikadi pokraj Gračaca i udario u 10-godišnjaka koji se izvan ceste u blizini svoje kuće igrao sa sestrom i sestričnom. Dječak je zadobio teške ozljede, a Šemper se automobilom udaljio s mjesta nesreće, no u bijegu su ga spriječili slučajni prolaznici i svjedoci nesreće. Pratili su ga automobilom i uspjeli zaustaviti nekoliko kilometara od mjesta nesreće.

VIDEO:Otac dječaka kojeg je Šemper udario autom: Slomljene su mu noge i ruka, djeca su vrištala

Potvrdili su medijima kako je Šemper prije nesreće vrludao na cesti i nije reagirao na njihova upozorenja. Ozlijeđeni dječak je zbog težine ozljeda prebačen iz Opće bolnice Gospić u KBC Zagreb gdje je u subotu operiran i stanje mu je stabilno. Otac je za 24 sata rekao da je dječak zadobio višestruke prijelome ruke i obje noge.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, čiji ured vodi Šemper, najavila je da će pokrenuti postupak za njegovo razrješenje.

– Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najvažnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak – rekla je Šimpraga.

Dalibor Šemper, koji funkciju predstojnika Ureda potpredsjednika Vlade obavlja od 2020., do ove nesreće nije bio poznat javnosti. Odrastao je u Sesvetama, završio pravni fakultet te se 2008. zaposlio na Visokom prekršajnom sudu. Godinu dana poslije ulazi u politiku na poziciji tajnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku te napreduje do pozicije ravnatelja, a 2016. ravnatelj je Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje, dok od 2018. do 2020. radi kao savjetnik za informacijsku sigurnost u Glavnom tajništvu Vlade. Iako je predstojnik Ureda Anje Šimprage (SDSS), nema veze s tom strankom, nego je riječ o profesionalnom kadru, rekao je medijima Milorad Pupovac.

– Ne, on nema nikakve veze sa SNV-om i srpskom zajednicom. Dugo radi u Vladi i dugo je na pozicijama kao iznimno profesionalan čovjek – rekao je Pupovac. Na društvenim mrežama Šemper je najviše objava posvećivao akcijama za zaštitu životinja, a vidi se i da je ljubitelj joge.

VIDEO: Pijan autom naletio na dijete, teško ga ozlijedio pa pokušao pobjeći

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
08:41 01.08.2022.

Pošto je šef ureda ucveljene ministarke, zna se ko je. Možete vi skrivati kolko hočete, baš toliko nismo tupi.