SLUČAJ ZGROZIO JAVNOST

Šefica policijskog odjela otkrila detalje hvatanja pedofila: "Najžalosnije je da nitko nije ni prijavio policiji"

Foto: PIXSELL
Šefica policijskog odjela otkrila detalje hvatanja pedofila: "Najžalosnije je da nitko nije ni prijavio policiji"
31.10.2022.
u 20:08
U suradnji s upravom kriminalističke policije i županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu tijekom rujna i listopada provedena je kriminalistička akcija Nemezida VII, navela je.
Pogledaj originalni članak

U velikoj policijskoj akciji imena 'Nemezida VII' uhićen je 21-godišnjak koji je koristeći se društvenim mrežama i aplikacijama za razmjenu sadržaja, zlostavljao i iskorištavao čak 35 žrtava. Predan je pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je osumnjičeniku istražni zatvor.

Više detalja akcije ispričala je voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Nikolina Grubišić Požar za  Dnevnik Nove TV.

"Lažno se predstavljajući na društvenim mrežama, on je prvo stekao povjerenje u kontaktu s njima i nakon tog početnog povjerenja i virtualnog prijateljstva, stvorio osjećaj pouzdanja, na temelju kojeg su žrtve prvo slale fotografije običnog sadržaja, a kasnije i seksualnog eksplicitnog sadržaja. Njemu to nije bilo dosta, nego je nastavio sa zlostavljanjem žrtava pa ih je na osnovu tih zaprimljenih sadržaja nastavio ucjenjivati da će te fotografije objaviti u školi, njihovom radnom mjestu, na fakultetu, da će pobiti članove obitelji, što je kod žrtava izazvalo osjećaj straha za obitelj i za vlastiti život te su one nastavile udovoljavati svim njegovim zahtjevima i nastavile činiti kaznena djela na vlastitu štetu", kazala je Grubišić Požar.

Navela je kako je akcija počela incijativom PU varaždinske kojoj se obratila jedna žrtva.

"Daljnjim policijskim istraživanjem policija je utvrdila 100 potencijalnih žrtava, a od tih 100-tinjak, na kraju smo utvrdili da je nad 36 počinjeno kazneno djelo. Nijedna žrtva, osim one prve, nije zatražila pomoć, niti od neke bliske osobe, niti od članova obitelji, a najžalosnije je da nitko nije ni prijavio policiji", rekla je voditeljica odjela maloljetničke delinkvencije.

Objasnila je kako su PU Zagrebačka i PU Varaždinska ovu su akciju započeli prije više od godinu dana te su utvrdili da je 21-godišnji počinitelj te radnje činio unatrag tri do četiri godine.

"U suradnji s upravom kriminalističke policije i županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu tijekom rujna i listopada provedena je kriminalistička akcija Nemezida VII. Utvrđeno je da se radi samo o jednom počinitelju i iz toga proizlazi kolika je razina opasnosti kada samo jedan počinitelj može počiniti 57 kaznenih djela nad 36 žrtava u, mogli bismo reći, kratkom vremenskom periodu", dodala je.

KOMENTAR DEE REDŽIĆ

Kukavice se skrivaju iza grba kluba i značke hrvatske policije. Zaustavite nerede dok ne bude žrtava

Godinama su iza nasilnih pohoda hrvatskih navijača po Europi, kao i na domaćem terenu stajala ista lica, mogli ste ih vidjeti na svakom drugom video klipu na Youtubeu. I njima su se uvijek bavili svi, ali se zapravo nije bavio nitko. O navijačkim izgredima govori se paušalno, mijenjaju se iz godine u godinu zakoni za svačije privatluke, donose alibi propisi, a neredi se iskorištavaju u dnevnopolitičke svrhe, 'lupetanjem' u tv emisijama za brzopotezne bodove. Problem je uvijek tzv. slojevitost nadležnosti, nitko nije odgovoran. A trenutak je takav da rat navijačke skupine s policijom prijeti eskalacijom i prvim žrtvama. Jer otkako je samostalne Hrvatske, jedina žrtva naših stadiona nije pala zbog navijačkog nasilja, već zbog očajnih uvjeta i betonskog zida u koji je glavom udario mladi igrač Zadra Hrvoje Ćustić. Ubila ga je hrvatska infrastruktura i zaobilaženje propisa, ubili su ga oni koji su hrvatski nogomet i klubove doveli u takvo stanje i dopustili im da igraju u ligi iako ne zadovioljavaju uvjete. Iako igraju na terenu koji ima betonski zid metar kraj linije outa...

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Tombstone
Tombstone
20:14 31.10.2022.

Sad buju nas odmah lgbtqpitd udruge EU tuzile sudu za ljudska prava

WT
WTF!
07:47 01.11.2022.

Ovaj samo kap u moru takvih. Tko ima Netflix,trebao bi pogledati dokumentarce na tu temu - zajedno sa djecom. Neka vrsta edukacije za njihovu dobrobit.

BF
bf23
00:59 01.11.2022.

a zasto mi nemamo registar silovatelja i pedofila?