VIJEĆE HRT-a

Sedlar "oprao" Vijeće HRT-a i izbor ravnatelja proglasio farsom!

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Sedlar "oprao" Vijeće HRT-a i izbor ravnatelja proglasio farsom!
22.03.2010.
u 13:48
Jakov Sedlar se, uz svoje kritičko viđenje o rastakanju posrnulog HRT-a i načina kako da se iz te situacije izađe, oštro obrušio na samo Programsko Vijeće HRT-a.
Pogledaj originalni članak

Unatoč vrućoj nedjelji i skandalu sa Stankovićevim i Pilselovim "igrokazom" u "Nedjeljom u 2" na račun premijerke Kosor, a koji se HRT-u, zanimljivo, dogodio baš dan uoči drugog pokušaja da se na Prisavlju izabere novi glavni ravnatelj, Programsko vijeće HRT-a nije se dalo smesti i naoko mirno nastavilo se ispitivanje druge
grupe kandidata, njih još 10 (jedan se kandidat, Jozo Rajkovača, nije pojavio).

Dok je većina kandidata obavljena iznenađujuće "brzopotezno" (neki od njih nisu iskoristili ni prvih deset minuta za predstavljanje svojih programa), prvi koji je malo zaljuljao očekivani tijek tog predizbornog predstavljanja kandidata bilo je iznenadno odustajanje od kandidature Veljka Jančića.

Kandidat koji je na prošlom izboru dobio najviše (šest) glasova i za dva glasa mu je izmaknula fotelja novog šefa Prisavlja, te se ponovno javio, ovaj put nije ponavljao prošlu prezentaciju nego se kratko osvrnuo na stanje marketinga i financija kuće, ali su mu vijećnici ubrzo postavili pitanje o nedavnom nalazu interne revizije o fiktivnim putnim nalozima, a koji su navodno vodili i do njega.

Jančić je to, doduše, odlučno otklonio, objasnivši kako su posrijedi bila samo pogrešno upisana vremena polazka i povratka sa službenog puta i simbolični iznosi, ali je na kraju rekao kako odustaje od kandidature jer ne želi dalje kočiti izbor ravnatelja kuće.

U nastavku razgovora s kandidatima možda valja izdvojiti samo još tri "kućne" prezentacije: one aktualnog v.d. ravnatelja Josipa Popovca (kojega su vijećnici najviše rešetali pitanjima, a posebno o prošlotjednom "slučaju" s Vrdoljakovim serijalom "Tito"), direktora programa Hrvatskog radija Duška Radića i vanjskopolitičkog novinara i urednika Gorana Rotima, koji su izložili svoje misije i vizije vođenja kuće - ali i između kojih je navodno bilo i najviše "lobiranja" unutar kuće - te jednoga "satelita", redatelja Jakova Sedlara.

On se, pak, uz svoje kritičko viđenje o rastakanju posrnulog HRT-a i načina kako da se iz te situacije izađe, oštro obrušio na samo Programsko Vijeće HRT-a.

- Ovo ovdje danas je farsa, i vi to svi dobro znate. Kao što svatko od vas zna kojem lobiju ili interesnoj skupini pripada. Upitajte se koliko vam je stalo do stolice u Vijeću, a koliko do promicanja i zaštite općeg dobra. Ponavljam, svjesno sudjelujem u ovoj farsi, ali sam na to pristao jer se jedan sanjarski dio mene ipak nada da ću, kao u nekom dobrom filmu, u vama probuditi iskru poštenja te da ćete u trenutku glasovanja zaboraviti tko vas je instruirao i kome ste što dužni. Jer najviše biste morali biti dužni hrvatskom narodu koji očekuje poštenje i nepristranost ove kuće - rekao je Sedlar.

A hoće li doista biti tako, znat će se u kasnim popodnevnim satima - jer nakon predaha za ručak i konzultacije, Vijeće u 16 sati ponovo sjeda za stol i počinje procedura izbora. Koliko će to potrajati i hoće li Prisavlje napokon dobiti trajnog ravnatelja, ili će tu dužnost i dalje obavljati v.d. Josip Popovac (kojemu šestomjesčni v.d. mandat ionako traje do 8. lipnja), vidjet ćemo u nastavku dana.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

MA
max221
14:57 22.03.2010.

Sedlaru svaka čast.... Bar si na trenutak ogolio interesne skupine...no u nas nema sreće. Iako bih volio znam da te neće izabrati jer bi se u tom slučaju dogodile promjene koje nebi mogli kontrolirati....a preko medija kontroliraju naš narod... Puno sreće i dobrih ti filmova želim. (btv još uvjek neuspješno tražim Jeruzalemski sindrom)

OB
-obrisani-
17:09 22.03.2010.

Neka se zamisle nad onim što im je Sedlar rekao. Ako ga ne izaberu, priznaju da je istina ono što je rekao. Ako ga izaberu,Sedlar je uspio zapaliti iskru poštenja.

BA
baraskada
15:22 22.03.2010.

HTV treba očistiti od ovih antihrvatskih, prodanih duša i dobro da ima barem jedan čovjek koji im to im ahrabrosti reći.