Žumberak

Sam u dvorištu, vučjak Garo čeka na svog novog vlasnika

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.12.2015., Novo Selo Zumberacko - Zbog smrti vlasnice, pas Garo ostao je sam te sada o njemu brinu suseljani koji mu nastoje pronaci novi dom. Jedan od mjestana koji se brine za Garu je Janko Juratovac. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
garo ostao sam
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
garo ostao sam
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
garo ostao sam
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
garo ostao sam
28.12.2015.
u 10:05
Otkako je umrla vlasnica, mještani iz sela posjećuju i hrane Garu – no nitko ga ne može udomiti. Sada mu svi zajedno traže novi dom
Pogledaj originalni članak

Pokraj kuće na brdu, do koje vodi uzak puteljak, mirno sjedi. Pogled mu je tužan, ali čim spazi ljude, počne mahati repom. Ne laje, zvuči kao da plače. Sam je već više od mjesec dana, a jedino su mu veselje ljudi iz sela koji ga dolaze hraniti. Ovčar Garo najviše voli svog susjeda Janka Juratovca, koji mu ne može doći ni blizu a da ga petogodišnji pas ne zaskoči i dade mu nekoliko "poljubaca".

– Prije sam dolazio stalno k njemu, a dolazim i sad. Ima samo nas – kaže Janko Juratovac. Garo je bez vlasnice ostao na sam dan parlamentarnih izbora, kad je baka Mare iznenada preminula. Živjela je sama, a Garo joj je bio glavno društvo. Otkad je nema, ovčar više ne luta Novim Selom Žumberačkim, već je svezan u dvorištu. Susjedi, govore, ne žele ga pustiti jer se boje da ne krene tražiti vlasnicu.

– Zadnji je put otišao na prag kuće i tamo čekao. Znamo koga čeka, ali baka neće doći pa mu mi pravimo društvo dok mu ne nađemo novu obitelj – kaže Petar Juratovac, koji živi kuću do Gare. Sam, kaže, ne može ga uzeti jer već ima psa, ali nada se da će to napraviti drugi "dobri ljudi". U pomaganje u udomljavanju petogodišnjeg ovčara uključila se i Jasna Radić, predsjednica Turističke udruge Žumberak.

– Želimo mu naći novi dom, ako je potrebno, financirat ćemo i hranu, samo da mu nađemo obitelj – rekla je Jasna Radić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:13 29.12.2015.

Sirocica mala....ajde ljudi, pogledajte ta tuzna okeca i udomite ga...

Avatar plejer_as
plejer_as
05:19 30.12.2015.

čini se da se ovaj čiča napalio na drva