Trumpova uredba

SAD kreće sa zabranom ulaska državljanima šest zemalja

Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Američki predsjednik Donald Trump sa suprugom
30.06.2017.
u 00:10
Američki Vrhovni sud nedavno je dopustio neke aspekte Trumpove izvršne naredbe, dok se čeka saslušanje o cijelom slučaju.
Pogledaj originalni članak

Američke agencije će započeti s implementacijom privremene zabrane ulaska za izbjeglice i državljane šest većinski muslimanskih država koju je uveo predsjednik Donald Trump, objavili su visoki dužnosnici. 

Američki Vrhovni sud nedavno je dopustio neke aspekte Trumpove izvršne naredbe, dok se čeka saslušanje o cijelom slučaju.  Mjera o zabrani ulaska izbjeglicama i državljanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena na snagu će nastupiti u američkim konzularnim uredima diljem svijeta u 8 sati navečer po lokalnom vremenu u Washingtonu, objavila je dužnosnica State Departmenta. 

"Blisko smo surađivali s našim međuagencijskim partnerima kako bi osigurali da se to uredno obavi", dodala je dužnosnica. Deveteročlani Vrhovni sud u ponedjeljak je najavio da će saslušati argumente najranije u listopadu, a da do tad ukida dio naloga kojima su sudovi nižih razina blokirali Trumpovu naredbu u ožujku. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TU
Tupislav
20:52 02.07.2017.

Amerima ce falit kulturnog obogacenja 🤔