Ne žele istragu

SAD blokirao zahtjev za neovisnu istragu o krvavim događajima u Pojasu Gaze

Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/REUTERS/PIXSELL
Jeruzalem
Foto: OREN ZIV/DPA/PIXSELL
Jeruzalem
Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS/PIXSELL
Jeruzalem
15.05.2018.
u 08:11
Desetci tisuća Palestinaca prosvjedovali su u ponedjeljak u Pojasu Gaze, na granici s Izraelom, protiv otvaranja američkog veleposlanstva u Izraelu koje se tog dana održavalo u Jeruzalemu
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Američke Države su u ponedjeljak blokirale donošenje službenog izvješća UN-ova Vijeća sigurnosti u kojemu se traži neovisna istraga o krvavim događajima u Pojasu Gaze, doznaje se od diplomatskih izvora.

U nacrtu teksta koji je AFP dobio na uvid, 'Vijeće sigurnosti izražava svoju ogorčenost i žalost zbog pogibije palestinskih civila koji su se koristili svojim pravom na mirno prosvjedovanje'.

Vijeće 'traži neovisnu i transparentnu istragu o tim događajima kako bi krivci bili kažnjeni', navodi se u tekstu.

'Vijeće sigurnosti podsjeća da svaka odluka i čin kojima bi se htjeli izmijeniti posebna obilježja, status ili demografski sastav svetog grada Jeruzalema nemaju nikakva pravnog učinka, ništetni su i moraju se poništiti u skladu s predmetnim rezolucijama Vijeća sigurnosti', navodi se dalje u nacrtu teksta.

Desetci tisuća Palestinaca prosvjedovali su u ponedjeljak u Pojasu Gaze, na granici s Izraelom, protiv otvaranja američkog veleposlanstva u Izraelu koje se tog dana održavalo u Jeruzalemu.

Izraelska vojska je ubila više od 50 palestinskih prosvjednika pa je tako ponedjeljak bio dan s najvećim brojem žrtava u izraelsko-palestinskom sukobu nakon rata 2014. u toj palestinskoj enklavi.

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Marenggo
Marenggo
09:06 15.05.2018.

Amerikanci jako dobro znaju kako se treba istrijebiti domicijelno stanovništvo jer nitko to bolje ne radi od njih... Prvo će ih sve više pomicati u rezervate koji će biti sve manji a pri tome će ubijati ukoliko se pobune sve dok ih ne ostane ispod 0,5 % stanovništva na teritoriju prijašnje Palestine.Kad završe sa genocidom plaćati će im nekih50 dolora godišnje zato što su im oduzeli zemlju... Snimit će se neki židovski "Ples s vukovima" sa nekim židovskim Kevinom Costnerom i pustit će poneku suzu za narodom kojeg su pobili i koji više ne postoji...

Avatar spira
spira
08:24 15.05.2018.

Kakave veze Amerika ima sa Gazom.

DU
Deleted user
11:14 15.05.2018.

Ništa se ne brinite, to je Američka demokracija na dijelu. Demokracija kako kome.