RASPUŠTANJE OGRANKA

Sabo iznenađen odlukom Predsjedništva: Otkrio koji su mu sljedeći potezi

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vukovar: Završni skup SDP-a za EU izbore
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Peđa Grbin dao je izjavu medijima
28.01.2021.
u 23:15
Na pitanje, ima li namjeru - u slučaju da stanje ostane kakvo je, istupiti iz SDP-a i kao nezavisni izaći na lokalne izbore, kratko je kazao kako se njemu od SDP ne rastaje.
Pogledaj originalni članak

Nekadašnji vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjavio je da je iznenađen odlukom Predsjedništva SDP-a o raspuštanju stranačke organizacije u Vukovaru te će iskoristiti sve mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju kako bi dokazao da je Predsjedništvo donijelo pogrešnu odluku.

"Imamo mogućnost žalbe Glavnom odboru i Statutarnoj komisiji i te ćemo mogućnost pokušati i iskoristiti", rekao je u četvrtak navečer Željko Sabo čija je kandidaturu za gradonačelnika Vukovara podržana jednoglasno na sjednici  vukovarskog odbora SDP-a Vukovar održanoj u srijedu, iako je prošlih dana u medijima bilo najava da vrh stranke neće dopustiti da on bude SDP-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara.

Iako je zakonski rehabilitiran, Sabi se zamjera sudska presuda te činjenica da je protiv njega u tijeku još kaznenih postupaka.

 "Ljudi su me podržali i ja cijelo vrijeme govorim kako sam spreman na ulazak u bitku za vukovarskog gradonačelnika ukoliko to želi i članstvo. Proveli smo anketu među našim članovima u Vukovaru i od 408 članova, 371 ili 91 posto je svojim potpisom dalo mi podršku", rekao je Sabo dodajući kako je iznenađen odlukom Predsjedništva SDP-a da raspusti vukovarsku stranačku organizaciju.

"Iznenađen sam. Mislio sam da će prihvatiti volju članstva, kako u Zagrebu tako i u Vukovaru. Ali, što je tu je. Razmislit ćemo koje korake poduzeti, ali u svakom slučaju žalit ćemo se i tražiti da se poštuje volja članova", rekao je Hini Željko Sabo.

Na pitanje, ima li namjeru - u slučaju da stanje ostane kakvo je, istupiti iz SDP-a i kao nezavisni izaći na lokalne izbore, kratko je kazao kako se njemu od SDP ne rastaje.

Novoizabrana povjerenica za gradsku organizaciju u Vukovaru Biljana Gaća za Hinu je izjavila kako joj je prvi cilj probati s timom vratiti u stranku sve one Vukovarce koji su otišli iz SDP-a, a time i povjerenje koje je SDP izgubio.

"Želimo pokazati da SDP u Vukovaru nije samo jedan čovjek. Želimo i dalje raditi u interesu grada i građana Vukovara", kazala je.

Na pitanje može li se dogoditi da SDP u Vukovaru ne bude imao kandidata za gradonačelnika, kazala je kako će SDP kao najjača oporbena stranka, vjerojatno imati kandidata za gradonačelnika u tome gradu ali kako je o tome trenutačno teško reći nešto konkretnije.

"Moramo načiniti analizu i vidjeti gdje smo. Preuranjeno je o tome još govoriti. Ono što je sigurno je da će SDP znati odgovoriti i na to pitanje kada dođe vrijeme", poručila je Biljana Gaća.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

BU
Bubreg2020
00:02 29.01.2021.

Srpska pravoslavna crkva je jedan od tri stupa velikosrpske ideologije.

PP
Preodgojen_Povratnik
00:10 29.01.2021.

Kako to da je Sabo bio na SDPovoj listi za Sabor, a sad ne moze biti kandidat direkto izabran od svojeg ogranka?

Avatar patkovic
patkovic
23:26 28.01.2021.

"Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može videti, ja sam označen u objavi. Nigde me na video-snimku nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim", rekao je Miloš Stojković za "ŠibenikIN"