USPOREDBA

'S hrvatskom plaćom u Srbiji biste mogli lagodno živjeti'

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
'S hrvatskom plaćom u Srbiji biste mogli lagodno živjeti'
27.08.2015.
u 17:25
A u Hrvatskoj prosječna bruto zarada jedva pokriva osnovne potrepštine, piše portal 24 sata
Pogledaj originalni članak

Malo je građana Hrvatske zadovoljno svojom plaćom, no našim istočnim susjedima hrvatska primanja izgledaju više nego dobro. Srpski portal 24 sata usporedio je hrvatsku prosječnu plaću za lipanj (5819 kuna ili oko 755 eura) sa srpskom za isti mjesec (45.601 dinar ili oko 378 eura) i došao do zaključka da bi se u Srbiji s hrvatskom plaćom moglo lagodno živjeti.

S druge strane, piše ovaj portal, Hrvati s takvim primanjima zbog mnogo viših cijena jedva krpaju kraj s krajem. Navode da statistički podaci pokazuju da hrvatska prosječna bruto zarada jeda pokriva osnovne potrepštine.

Portal 24 sata zaključuje kako s hrvatskom plaćom u Srbiji ne samo da bi se moglo dobro živjeti, već bi ostalo 14.850 dinara (oko 939 kuna), odnosno više nego dovoljno za dobro ljetovanje na kraju godine. Obrnuto pak ne bi vrijedilo jer prosječna srpska plaća iznosi tek 2860 kuna, što bi u Hrvatskoj bilo dovoljno samo za hranu za jednu osobu i režije za manji stan.

>> Bruto plaća u RH i dalje viša nego u Srbiji

>> Jesmo li 
nekada 
živjeli 
bolje? Otkaza gotovo i nije bilo, ali ni razvoda

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

AM
amsterdam
17:51 27.08.2015.

Vi mora da ste tu statistiku radili samo izmedju doktora, profesora, lopova itd..pa ste dobili 5800kn. ne znam kako drugačije

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:14 27.08.2015.

A tek u Zimbabveu! Otkrivači tople vode!

BL
blukac3
17:48 27.08.2015.

Hajde otkrij nam tajnu kako ovdje raditi a tamo nakon posla odmarati u krugu obitelji. Hajde ti ljepo prestani usporedivati i trovati ljude sa takovim usporedbama jer nam ljudi odlaze trajno u jednom smjeru iz domovine jedine na planeti zemlji ovoj. Cilj je da se svi hrvati iz svijeta vrate svome domu jer ovdje ima mjesta za sve hrvate i to puta dva.Uredu?!.