OSUĐEN NA 4 GOD.

Silovao suprugu pred djecom, ona odbila svjedočiti: 'Sve sam mu oprostila'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Silovao suprugu pred djecom, ona odbila svjedočiti: 'Sve sam mu oprostila'
13.02.2017.
u 18:00
Sud je utvrdio da je S. A. kriv jer je protiv njega svjedočio sin žrtve, koji je silovanju nazočio i nije ga mogao spriječiti
Pogledaj originalni članak

S. A. (37) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja izvanbračne supruge i zlostavljanja njihovih četvero djece. Nakon što mu je izrečena presuda, vraćen je u istražni zatvor, jer je riječ o višestrukom obiteljskom nasilniku, koji je zbog nasilja u obitelji osam puta osuđivan, a učestalo je kršio i izrečene mu mjere opreza.

Prema optužnici, svoju izvanbračnu suprugu je zlostavljao i pred njihovom maloljetnom djecom u dobi od 13, 10, 6 i 4 godine. Vikao joj je da je kurva te da će je ubiti njegov brat.

Nadalje, teretio se da je u svibnju 2015. u obiteljskoj kući Sesvetama pljusnuo svoju izvanbračnu suprugu, nakon čega ju je skinuo i silovao. Žrtva je tijekom suđenja iskoristila zakonsku blagodat te je odbila svjedočiti protiv S. A.

- Sve sam mu oprostila - kazala je sutkinji Sanji Mazalin. No usprkos tome, sud je utvrdio da je S. A. kriv jer je protiv njega svjedočio sin žrtve, koji je silovanju nazočio i nije ga mogao spriječiti. Uz to, za osuđujuću presudu sudu su bili dostatni i iskazi žrtvine sestre i sestrične.

- Bez obzira na to što ste u braku ne možete vi imati spolni odnos kad se vama hoće i bez pristanka vaše žene - kazala je obrazlažući presudu sutkinja Sanja Mazalin.

>> Stiže lak za nokte koji prepoznaje droge za silovanje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar maxist
maxist
19:54 13.02.2017.

Nerazmjernost kazni za istovrsna kaznena djela bode u oči i u ovom i bezbroj drugih poput ubojstava,krađa itd.....To je specijalnost hrv.sudova rijetko viđena u normalnim zemljama......

Avatar koko_šanel
koko_šanel
14:32 14.02.2017.

Mozes ti oprastat sto i koliko god hoces, ako se samo o tebi radi. U ovom primjeru to nije slucaj- ispastaju djeca ni kriva ni duzna. Nju ne zalim, valjda moze odlucit jel joj okej da ju netko siluje ili nije, odrasla je osoba. Klinaca mi zao jer odrastaju u nestabilnoj obitelji zbog mame i tate koji su sve samo nisu roditelji.