novo otkazivanje

Ryanair ponovno otkazao niz letova iz Zagreba

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Dolazak prvog zrakoplova aviokompanije Ryanair u Zagreb iz Bruxellesa
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: A Ryanair Boeing 737 aircraft approaches Paris-Beauvais airport in Tille, France
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Dolazak prvog zrakoplova aviokompanije Ryanair u Zagreb iz Bruxellesa
14.04.2022.
u 08:54
Na većini linija došlo je do otkazivanja pojedinih tjednih rotacija, a avioprijevoznik je u obavijesti putnicima kao razlog naveo komercijalne uvjete
Pogledaj originalni članak

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair u posljednja je 24 sata obavijestio putnike o otkazivanju niza letova na redovnim linijama iz i prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb za svibanj i lipanj ove godine.

Tako su za Sofiju otkazani svi letovi u lipnju, za Corfu, Brindisi i Basel otkazani su svi letovi u svibnju i lipnju. Za Brussels Charleroi, umjesto pet, najavljena su dva leta tjedno u svibnju, a umjesto tri tjedno ići će samo dva za Paphos, Düsseldorf Weeze, Frankfurt Hahn,  Karlsruhe, Memmingen, Dublin, Maltu, Göteborg i Malmö.

Otkazani su letovi nedjeljom u svibnju za Milano Bergamo, za Rim u svibnju lete dva leta tjedno umjesto četiri, a za London četiri leta tjedno umjesto sedam.

Na većini linija došlo je do otkazivanja pojedinih tjednih rotacija, a avioprijevoznik je u obavijesti putnicima kao razlog naveo komercijalne uvjete. Naime, Ryanair je mjesecima prodavao vrlo povoljne karte na navedenim linijama, već od 5 do 10 eura po smjeru, a sada te letove otkazuje te putnicima nude mogućnost vouchera ili promjene datuma putovanja.

Podsjećamo, isto se ranije dogodilo s linijom za Milano pa je avioprijevoznik nekoliko dana kasnije vratio letove u prodaju, no po znatno višim cijenama, pa ne treba čuditi ako se upravo to dogodi i na većini spomenutih linija. Putnici zbog rane najave nemaju pravo na odštetu sukladno regulativi EU 261, a avioprijevoznik ponovnom prodajom sada otkazanih letova ostavlja prostor za dodatnu zaradu, piše Croatian Aviation.

Ryanair je u siječnju ove godine otkazao čak 12 redovnih linija iz Zagreba, nakon čega je dodatno reduciran broj tjednih polazaka za još četiri međunarodne linije. Kompanija je tada uvela dodatne promjene i otkazala još pet međunarodnih linija iz svoje zagrebačke baze sve do početka ožujka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

FN
Fr@njo
09:32 14.04.2022.

najbolje prikazuje kako je grad vukojebina..bez razvoja , ofucan, kupovna moc i za Ryanair nedovoljna.

Avatar Urban Fox
Urban Fox
10:35 14.04.2022.

Ryanair je jedina aviokompanija koja Zagrebu I ostalim aerodromima u Hrv dovodi ozbiljan broj putnika , bez Ryana zagrebački aerodrom bi bilo bez putnika

ST
stomiovotreba
10:23 14.04.2022.

Da protjeramo irske diplomate?