KOBNA POGREŠKA

Ruski novinar hvalio se moćnim minobacačem, no nije slutio što će se dogoditi već idući dan

Foto: Screenshot Twitter
Foto: Screenshot Twitter
25.05.2022.
u 13:18
Kots je u svom prilogu pokazao minobacač iz nekoliko kuteva, no manje od 24 sata nakon što je njegova snimka emitiranja, ukrajinske snage raznijele su ga te ponosno objavile snimku gorućeg minobacača.
Pogledaj originalni članak

Ruski novinar Aleksandr Kots, inače blizak Kremlju, izvještavao je iz Donbasa i otkrio poziciju velikog ruskog minobacača nakon čega su ga Ukrajinci razorili. 

Naime, Kots je ponosno pokazivao samohodni teški minobacač 2S4 Tulipan 240 mm u prilogu iz industrijskog grada Severodonjecka. Riječ je o najvećem kalibarskom minobacačkom sustavu koji ispaljuje ogromne granate F864 od 130 kilograma i dometa od 10 kilometara, piše Daily Mail. 

 

Kots je u svom prilogu pokazao minobacač iz nekoliko kuteva, no manje od 24 sata nakon što je njegova snimka emitiranja, ukrajinske snage raznijele su ga te ponosno objavile snimku gorućeg minobacača. 

 

Ogromni minobacač tako nestaje u ogromnoj vatrenoj kugli, nakon čega njegovo streljivo dodatno detonira, vidi se na snimci. To je prvi potvrđeni ruski gubitak minobacača 2S4 od početka invazije, iako Kremlj navodno ima još 400 minobacačkih sustava u rezervi.

oprečni stavovi

Svijet prati debatu Kissingera i Kotkina o uzrocima rata u Ukrajini: Je li kriv imperijalizam NATO-a ili Rusije?

Kissinger poziva na promjenu politike Zapada prema ratu u Ukrajini, smatrajući da bi poraz ruske vojske u Ukrajini mogao imati katastrofalne posljedice za Zapad. Kissinger pritom upozorava na dugoročni odnos Europe i Rusije kao i činjenicu da je Rusija dulje od četiri stoljeća bitan dio Europe, što europskih čelnici ne smiju izgubiti iz vida, s obzirom na to da bi sve drugo vodilo u dugoročnu destabilizaciju Europe i reorganizaciju europske hijerarhije moći. S druge strane Kotkin u nizu svojih zapaženih analiza koje je objavio od početka ruske invazije uvjerljivo argumentira da ipak nije problem u proširenju NATO-a i da aktualno ponašanje Rusije i agresija na Ukrajinu nisu odgovor na to proširenje, nego izraz unutarnjih procesa u Rusiji – ruskog militarizma, ekspanzionizma i nesnošljivosti prema Zapadu, što nema veze s NATO savezom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar madcap
madcap
16:51 25.05.2022.

To se zove izvještavanje javnosti. Bravo za novinara! Sve čestitke i ukrajinskim institucijama na pravodobnoj i efikasnoj reakciji.

AN
angeomihael
14:16 25.05.2022.

Kako lijepo gori.

Avatar Asterix
Asterix
20:29 25.05.2022.

Otišo u paramparčad.