POTPISANI ZAKONI O ANEKSIJI

Ruski mediji najavili Putinov govor o promjeni statusa 'vojne operacije', Peskov: 'To su laži'

Foto: MIKHAIL JAPARIDZE/NEWSCOM
Press conference to start Russian Geographical Society media grant contest
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a news conference in Samarkand
Foto: MIKHAIL JAPARIDZE/NEWSCOM
Press conference to start Russian Geographical Society media grant
05.10.2022.
u 14:49
Putin je danas službeno potpisao četiri zakona kojima se ratificira aneksija okupiranih ukrajinskih regija Donjeck, Lugansk, Zaporižje i Herson
Pogledaj originalni članak

Nakon što su ruski mediji jutros objavili kako će se Vladimir Putin obratiti naciji oko ''promjena statusa specijalne vojne operacije'', glasnogovornik Kremlja je te najave nazvao 'lažnima'.

Naime, Putin je danas službeno potpisao četiri zakona kojima se ratificira aneksija okupiranih ukrajinskih regija Donjeck, Lugansk, Zaporižje i Herson. 

''Granice novih subjekata Federacije, kako proizlazi iz ugovora, bit će određene granicama koje su "postojale na dan njihova formiranja i prijema u Rusku Federaciju". Do izbora čelnika novih regija, u skladu s ruskim zakonom, vodit će ih privremeni vršitelji dužnosti koje će imenovati Putin", stoji u dokumentu.

Iako je Putin navodno trebao održati govor, Peskov je te tvrdnje odbacio, prenosi RIA.

"Ne, nije. To su laži", rekao je glasnogovornik Kremlja odgovarajući na povezano pitanje novinara.

Ranije su mediji izvijestili da Vladimir Putin planira uputiti još jedan apel. Konkretno, razgovaralo se o mogućnosti "preformatiranja posebne vojne operacije u protuterorističku" nakon uključivanja regija Donbas, Hersona i Zaporižja u sastav Rusije.

Peskov je istaknuo da je određivanje statusa neprijateljstava prerogativ vrhovnog zapovjednika.

"Do danas takve odluke nisu donesene, govorimo o specijalnoj vojnoj operaciji koja se nastavlja", dodao je.

>> VIDEO Ukrajinci su objavili preporuke što učiniti u slučaju nuklearnog napada: Kada koristiti jod, gdje se skloniti...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.