Roger Waters iz Pink Floyda protiv izraelskog 'zida'

Foto: import
Roger Waters iz Pink Floyda protiv izraelskog 'zida'
22.06.2006.
u 18:50
Pogledaj originalni članak

BETLEHEM - Frontman Pink Floyda Roger Waters napisao je "srušite zid" na betonske ploče izraelske pregrade na Zapadnoj obali.

Taj je zid prvo mjesto na koje je otišao za posjeta Izraelu i palestinskim teritorijima, iako su obožavatelji kritizirali Watersa što planira koncert u židovskoj državi.

"To je grozno zdanje", rekao je Waters uza zid u Betlehemu. "Vidio sam ga na slikama, puno sam čuo o njemu, ali dok ne dođete ovamo, ne možete ni zamisliti koliko je iznimno odvratan i kako je tužno gledati ljude što prolaze kroz te rupice. To je ludilo", rekao je.

Waters, tekstopisac i pjevač Pink Floyda, grupe koja se između ostaloga proslavila i kultnim filmom "The Wall", svoje je grafite napisao sprejem i flomasterom.

Izrael je sagradio već gotovo pola zida kojem je službena svrha sprečavanje prolaza bombaša samoubojica u izraelske gradove.

U sklopu svjetske turneje, Waters će u četvrtak održati koncert u selu arapsko-židovskoga suživota Neve Shalomu.

Prvo je bilo planirano da nastupi na telavivskom stadionu, ali je nakon kritika britanskih obožavatelja Waters odabrao to selo mira u kojem zajedno žive izraelski Židovi i Arapi.

Waters je 1990. izveo "The Wall" uz berlinski zid i na taj način proslavio ujedinjenje Njemačke.

Novinarima je rekao kako se nada da će i izraelski zid jednoga dana pasti. "Možda to bude puno teže, ali na kraju će se dogoditi", rekao je Waters.

(Hina)

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr