PO GASU... Nakon stradanja desetogodišnje Angelike

Roditelji podržali dječji prosvjed s barikadama

16.05.2009.
u 19:49
Pogledaj originalni članak

Desetogodišnja Angelika Gajsler, kojoj je u prometnoj nesreći na križanju Hlišićeve i Mostarske ulice u Slavonskom Brodu slomljena noga, oporavlja se nakon preksinoćnje operacije. Podsjetimo, nalet automobila na Angeliku pokrenuo je lavinu nezadovoljstva djece iz prigradskog naselja Livada, koja su se organizirala i postavila barikade tražeći da se na raskrižje postave semafori.

Auto udario curicu, djeca blokirala cestu

– Još uvijek mi je u glavi slika auta koji me je udario. Čula sam da su se djeca iz ulice pobunila i postavila barikade. Mislim da je to dobro jer vozila onuda jure velikom brzinom i sutra bi mogao stradati i netko od njih. Nakon nesreće odmah su me odvezli u bolnicu tako da ni s kim od prijatelja nisam razgovarala – kazala je Angelika.

Nakon djece, na noge su se dignuli i roditelji, koji su organizirali potpisivanje peticije sa zahtjevom za nov način regulacije prometa. Samo u posljednjih mjesec dana na raskrižju Mostarske i Hlišićeve dogodila su se tri sudara jer vozači nisu poštovali prednost prolaska.

– U šoku sam. Živim ovdje 20 godina, a dijete mi je stradalo pred kućnim pragom. Djeca ne mogu stalno biti u dvorištu. Hlišićevom na dan projuri i 400 vozila, promet je pregust za tako malu ulicu – rekao je Angelikin tata Damir Gajsler. Susjedi dodaju kako prosvjedi možda nisu rješenje, ali su stali iza djece koja su ih pokrenula jer nešto se, kažu, mora učiniti.

Pogledajte na vecernji.hr