NAJAVLJENI ROBOTAXIJI

Rimac odgovorio: Carić je u pravu, da sam na njegovom mjestu i ja bih bio skeptičan

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sveta Nedelja: Izjave za medije nakon obilaska tvornice Rimac Automobili
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sveta Nedelja: Izjave za medije nakon obilaska tvornice Rimac Automobili
24.05.2021.
u 18:54
Rimac govori da su takve reakcije rezultat toga što nisu mogli pokazati projekt na način kako su mislili i kada su htjeli
Pogledaj originalni članak

U nedjelju je poduzetnik Lucijan Carić objavio da se kladi u 10.000 eura da Mate Rimac do 2024. godine neće u pogon pustiti tzv. samostalne robotaxije, nazivajući ga ''muljatorom i demagogom e-Loanovsko-Trumpovskog stila''. U ponedjeljak mu je Rimac i odgovorio, govoreći da je Carić u pravu. 

- Dan nakon svih napada i rantova (i meni je već muka od moje face po medijima i fejsu, mogu mislit kako je vama), kad razmislim, Lucijan Carić je u pravu. I uopće nisam sarkastičan. Da sam ja na njegovom mjestu bih bio isto tako skeptičan i sarkastičan. Možda bih bio nesto pristojniji ali to je stvar osobnog stila, započeo je Rimac u svojoj objavi. 

Takve reakcije su rezultat toga što nisu mogli pokazati projekt na način kako su mislili i kada su htjeli - sa svim detaljima i backgroundom, govori Rimac, nego je objavljen bez njihovog znanja.

- Uz naravno generalno nepovjerenje prema meni/firmi (opradvano i neopravdano). Ali dobro, nije bitno, na nama je da dokažemo da možemo isporučiti ono na cemu radimo (koliko god nemoguće zvučalo). Isto tako kroz iducih par mjeseci, mi moramo dokazati da C_Two moze sve ono sto tvrdimo da moze, da je homologiran, da ga svjetski relevantni novinari ocjene i da prvi kupci dobiju isporucen auto, nadodaje. 

- P.S. Stvarno nemamo nikakve loše namjere, nikad nismo imali, a efekt za državu/društvo bi trebao biti ogroman net-positive - iz svake perspektive. Dopustite nam da pokazemo projekt Robotaxija kako treba - jos ne želimo iz raznih razloga. Siguran sam da će mnogi biti oduševljeni i da cemo moći odgovoriti na 90+% pitanja, završava Mate Rimac u svojoj objavi. 

 

VIDEO Ne reciklira se dovoljno: Zagreb će platiti 8,8 milijuna kuna kazne zbog otpada!

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

Avatar horuk
horuk
20:31 24.05.2021.

Tko ima pojma o tehnici zna da su to ogromni izazovi. Ali kada vidim sto je Mate sve napravio, vidi se da mi to mozemo.

Avatar argus1000
argus1000
20:35 24.05.2021.

Imamo mi generalni problem, kod nas nema većeg grijeha od uspjeha. Sve se može nekome oprostiti ali uspijeh, nikako.

FA
fajlpz
19:47 24.05.2021.

Mate ti si gospodin za sve njih.