Zavičajno društvo

Riječki Dalmatinci žele pomoći gospodarstvu i poduzetništvu Rijeke

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Riječki Dalmatinci žele pomoći gospodarstvu i poduzetništvu Rijeke
01.12.2014.
u 11:57
Prvi u nizu poslovnih susreta s veleposlanicima u Hrvatskoj je u utorak sa veleposlanikom Japana
Pogledaj originalni članak

Poslom i životom, većina dugi niz godina, vezani su uz Rijeku, ali nisu zaboravili da su Dalmatinci. Zato su i osnovali Zavičajno društvo Dalmacije – Udrugu Dalmatinaca u gradu na Rječini kojemu je glavni cilj, uz očuvanje tradicijskih vrijednosti, povijesti, običaja Dalmacije snažno doprinijeti gospodarskom i kulturnom razvoju Rijeke i Primorsko – goranske županije.

- U "našoj butigi nema politike", mi smo udruga čiji članovi,  bilo da su poduzetnici, liječnici, profesori,  obrtnici, studenti ili se bave bilo kojim drugim poslom žele svoje znanje, sposobnosti, ugled, poslovne i gospodarske veze iskoristiti ne samo za promicanje Dalmacije i regionalnu suradnju dalmatinskih sa Primorsko-goranskom županijom  nego i posve konkretno, za gospodarske projekte, investicije, razvoj poduzetništva ovdje gdje živimo – kaže Ante Vranješ, predsjednik Udruge Dalmatinaca. Udruga broji stotinjak članova, no svakim danom, nastavlja, javljaju se novi riječki Dalmatinci koji žele biti aktivni članovi društva. Nadamo se, kaže Vranješ, da će i u gradskoj upravi prepoznati naš potencijal i dobre namjere i da ćemo uspostaviti suradnju za neke zajedničke akcije i projekte.

Ovoga tjedna, u utorak, Dalmatinci će tako u Municipiju ugostiti veleposlanika Japana u Hrvatskoj Keiji Idea na poslovnom susretu na kojem će se okupiti poduzetnici i gospodarstvenici za koje će veleposlanik održati predavanje, a potom će se razgovarati o suradnji dviju zemalja, s posebnim naglaskom na Primorsko – goransku županiju. Prvi je to u nizu već dogovorenih susreta sa stranim veleposlanicima u Hrvatskoj. Na njemu će biti riječi o mogućnostima suradnje riječke Luke i japanskih izvoznika, načinu privlačenja japanskih investicija i mogućnostima izvoza hrvatskih proizvoda u Japan te o turističkim adutima Kvarnera koje treba približiti japanskim turistima kako bi upravo ovaj dio Jadrana izabrali za odmor u Hrvatskoj.

>> Lički običaji u srcu Požeške kotline

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.