PAO S KROVA I POGINUO

Dovezao je kamp kućicu i ostao pomagati: 'Bio je krasna osoba, dobrica, uvijek smiren'

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
03.01.2021.
u 14:55
Albin Canjar živio je i radio u Velikom i Malom Jadrču kraj Severina na Kupi, a danas je smrtno stradao pomažući bratićima na kući koja je oštećena u potresu
Pogledaj originalni članak

Volonter velikog srca. Gdje god je trebalo pomoći, on bi bio među prvima. Vatrogasac na kojeg se zajednica mogla ponositi, i lovac koji je poznavao svaki metar okolne šuma i brinuo se za divljač. Čovjek koji je svoju domovinu volio više nego mnogi drugi.

Ovako nam stanovnici Velikog i Malog Jadrča kraj Severina na Kupi, gdje je preminuli volonter Albin Canjar živio i radio, opisuju svog prijatelja i kolegu koji je danas život izgubio dok je pomagao drugima u Petrinji. Žene i djece, kažu nam, nije imao, majka mu je umrla prije koju godinu, a jedini preostali član obitelji je sestra koja živi u naselju Tuk u blizini Vrbovskog. I veliki je to gubitak za njih sve, jer je Albin čovjek na kojeg se moglo računati u svakom trenutku.

- Išao je pomoći nekim bratićima u Petrinji, i imao je kamp kućicu koju je s jednim dečkom odvezao tamo. Dečko se vratio, ali on je ostao, pomagati im sa strujom, vodom. Bio je dobar čovjek, uvijek pomagao - shrvani su u obitelji sestre Nevenke Vujnović koji čekaju da im dođu kćerke koje žive u Italiji i Bjelovaru. Od njega se opraštaju i njegovi kolege vatrogascu i kažu nam da je bio čovjek na kojeg se uvijek moglo računati.

- Bio je to dobar čovjek, borio se u ratu od početka do kraja, a nakon toga ostao je raditi u vojsci kao djelatnik. Aktivan je bio u DVD-u Veliki Jadrč od njegovo osnutka, kao i svi mi. O okolnosti njegove smrti ne znamo puno, osim da je išao pomoći nekoj svojoj rodbini u Petrinju, pa im je odvezao kamp kućicu. Trebao se vratiti, ali je odlučio prenoćiti. I ovo se desilo - kazao je tajnik DVD-a Veliki Jadrč Dražen Domitrović, a predsjednik Lovačkog društva "Jelenski jarak" iz Vrbovskog Igor Baraba rekao nam je da je izgubio vrijednog člana društva.

VIDEO Muškarac poginuo nakon što je pao s krova prilikom obnove kuće koja je oštećena u potresu

- Krasna je bio osoba, dobrica, prije svega smiren. Svaki dan je bio prisutan, i svaki dan je odlazio u naše šume i brinuo se za divljač. Još uvijek ne možemo vjerovati što se dogodilo - govori potreseni Igor Baraba.

Same riječi hvale za Albina ima i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, u čijem u sastavu Mali i Veliki Jadrč. Kaže da ga je poznavao, i da bio čovjek koji se uvijek stavljao na raspolaganje.

- Samoinicijativno je otišao u Petrinju pomoći drugima. Izrazili smo sućut, sudjelovat ćemo u organizaciji sahrane i kupiti vijenac - kaže Mufić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

DU
Deleted user
16:07 03.01.2021.

Laka Ti zemljica, Albine!

MI
Milas
15:32 03.01.2021.

Najbolji uvijek odu. Oni kojima se zivo fucka i koji su puni para vec su na Bahamima, na sigurnom.

Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
17:53 03.01.2021.

Spokoj vjecni daruj mu Gospodine. to je moj hrvatski narod, uvijek jedan za drugoga u nevolji. Albin i slicni njemu su pravo lice hrvata i naseg hrvatskoga naroda.