SULUDI ZAKLJUČCI

Ravnozemljaši na konvenciji: Svemir je jaje, a mjesec ne postoji!

Foto: Thinkstock
Ravnozemljaši na konvenciji: Svemir je jaje, a mjesec ne postoji!
03.05.2018.
u 09:02
Proteklog vikenda u Ujedinjenom Kraljevstvu održana je konvencija teoretičara zavjera koji vjeruju da je Zemlja ravna ploča, a njihovi su zaključci uistinu nevjerojatni
Pogledaj originalni članak

"Svemir je jaje, a mjesec ne postoji!" To su bizarne izjave sudionika konvencije ''Ravna Zemlja'', na kojoj su se okupili teoretičari zavjera koji tvrde da je Zemlja ravna ploča.

Nevjerojatne zaključke donijelo je 200-tinjak sudionika konvencije koja se proteklog vikenda održala u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Iako su im uvjerenja o obliku Zemlje različita, neki smatraju da je Zemlja disk s arktičkim krugom u sredini, drugi vjeruju da se taj krug nalazi pod kupolom iznad koje može ili ne mora biti voda, dok su treći uvjereni da se Zemlja nalazi ispod četiri kozmička prstena unutar divovskog svemirskog jajeta. No svi oni tvrde da Zemlja nije okrugla.

Mnogi od njih uopće ne vjeruju u svemir te da je čovjek ikada ondje bio, piše The Guardian.

Jedan od govornika, glazbenik Darren Nesbitt iz Manchestera tvrdi kako je Zemlja u obliku dijamanta.

– Taj je dijamant poduprt sa sedam kružnih stupova jer Bog voli broj sedam – uvjeren je on. Tvrdi kako još nismo došli do ruba svijeta zbog tzv. efekta Pac-Man.

Jedna od iznesenih suludih teorija na konvenciji jest i ona da je Mjesec samo projekcija, odnosno da je proziran te da se to može "lako zaključiti" jer se vide oblaci kako prolaze iza njega, kao i iza Sunca. Barem su maštoviti...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

MO
modovisisajteMaraschino
11:17 03.05.2018.

demokracija je kada dvije ale-bud imaju više prava od jednog pametnog.

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
09:25 03.05.2018.

Članovi Živog zida imaju katedru na temu svemira ... Zaključak očekivan

LO
lojtra2
12:05 03.05.2018.

Ako je svemir živi organizam a po svemu sudeći jest, sličnosti s jajetom sigurno ima. Ne znam da li po obliku ali po funkciji - vjerojatno. Pri čemu se veliki prasak može prispodobiti s trenutkom oplođivanja jajeta i nastanka novog života u njemu u kojega spadamo i mi. Od ravnozemljaša gori su oni koji čvrsto i bezrezervno vjeruju u "znanost" ne shvaćajući koliko je ona još uvijek slaba, niska i primitivna. Posebno su opasni ekstremni "vjernici znanosti" koji agresivno ponižavaju svakog tko se usprotivi vjerovati u ono što su oni "naučili". Stoga je pojava ravnozemljaša dobrodošla kako bi potaknula ljude na valorizaciju znanosti i propitkivanje "znanstvenih" dogmi. Bar do točke gdje možemo spoznati koliko nam je "znanje" zapravo malo i nedostatno u svemirskim relacijama.