prosvjednici tražili istragu

Ravnatelj slovačke policije odlazi zbog ubojstva novinara

Foto: Reuters/Pixsell
Ravnatelj slovačke policije odlazi zbog ubojstva novinara
17.04.2018.
u 17:53
Deseci tisuća Slovaka prosvjedovali su zadnjih mjeseci tražeći jamstva da će biti provedena neovisna istraga ubojstva Jana Kuciaka, koji je istraživao korupciju i veze između političara i poslovnih ljudi
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj slovačke policije odlazi idući mjesec s dužnosti zbog velikog pritiska javnosti nakon ubojstva istraživačkog novinara, objavio je u utorak premijer Peter Pellegrini.

Deseci tisuća Slovaka prosvjedovali su zadnjih mjeseci tražeći jamstva da će biti provedena neovisna istraga ubojstva Jana Kuciaka, koji je istraživao korupciju i veze između političara i poslovnih ljudi. Kuciak je ubijen u veljači zajedno sa svojom djevojkom.

Zbog pritiska javnosti ostavku je prošli mjesec podnio premijer Robert Fico i cijela njegova vlada, a ravnatelj policije Tibor Gašpar je idući na redu.

"Mislim da je ravnatelj policije sposoban profesionalac (...) ali vidim da je bio meta golemog političkog pritiska, čak napada na cijelu policiju", rekao je premijer Pellegrini.

"Složili smo se da će do kraja svibnja podnijeti ostavku kako bi smanjili napetosti i oslobodili policiju medijskog pritiska."

Pellegrini je član stranke bivšeg premijera, Smera, a novi kabinet čine iste tri stranke kao i prethodni.

Fico je i dalje na čelu Smera.

 

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.