Sramota

Ratni vojni invalid živi bez struje i vode, sa 150 kuna mjesečno

Foto: Grgur Zučko/PIXSELL
Ratni vojni invalid živi bez struje i vode, sa 150 kuna mjesečno
19.12.2012.
u 09:48
U Islamu Grčkom sa 150 kuna invalidnine, bez struje i vode živi hrvatski ratni vojni invalid Tomislav Šantić
Pogledaj originalni članak

U Islamu Grčkom sa 150 kuna invalidnine, bez struje i vode živi hrvatski ratni vojni invalid Tomislav Šantić, piše Slobodna Dalmacija.

Šantić već 19 godina živi bez struje i vode, u vlazi, bez stola i stolice, a u samo jednoj od prostorija nalazi se madrac na kojem spava. – Jelo spremim ovdje ispred kuće, naložim vatru, pa na nju stavim metalnu ploču, ovako, s nožicama, onda može i zdjelica gore, pa se skuha – kaže Šantić koji je nakon ranjavanja u Domovinskom ratu ostao 30-postotni vojni invalid.

Umjesto mirovine ima 150 kuna invalidnine. – Meni je jasno da imam pravo na nekakvu mirovinu s obzirom na moj ratni put, ali ja sam tek ove godine dobio osobnu iskaznicu. Nisam je mogao napraviti, objasnili su mi da je ne mogu dobiti jer kuća u kojoj živim nije imala kućni broj. Evo, od ove godine ima – objašnjava Šantić.

Tajnik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Benkovac Mile Marić objašnjava da Šantić ne može riješiti minimalnu mirovinu, na koju ima pravo po zakonu, zato što nema novca za autobus do Zadra. Obećali su da će mu pomoći.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

TC
tigarr-cro
09:57 19.12.2012.

Eh, koliko je "Šantića"....:-( Važno da Ministar i Ministarstvo, "muku-muče" s objavom registra, naravno, razbacujući se NAŠIM novcem!!! SRAMOTA !!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
10:15 19.12.2012.

Ovo je sramota koja se osjeti do neba... Gdje su do sad bile sve te braniteljske udruge... Zar oni koji su zasluzili da se za njih brine moraju ovako zivit i ovak sta dozivit... Sramota za Hrvatsku i sve nas... Bez takvih kao Santic bi bili u krajini svi mi,vi... Sramite se.. !!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
14:13 19.12.2012.

@Gaby "Registar je davno gotov, nije ga sastavljao Matić Kamo sreće da jest". ---------------------------------- Pa i Fredov "ratni put" je vise nego upitan. I on je uzivao nekakvu sumnjivu braniteljsku mirovinu, sve dok nije shvatio da je isplativije biti ministar!