Izvješće o policiji

Ranko Ostojić: Nisam najgori ministar ja nego Karamarko

Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
odbor
20.06.2013.
u 16:52
HDZ-ovci su mu zamjerili smjene u sustavu, a ministar se branio time da je samo poštovao zakon koji je donijela HDZ-ova većina
Pogledaj originalni članak

Nisam najneuspješniji ministar unutarnjih poslova od 2001., rekao je ministar Ranko Ostojić tijekom predstavljanja izvješća o radu policije na Odboru za unutarnju politiku. Najniži koeficijent uspješnosti, obrazložio je, dobio je zato što je promijenjena metodologija ocjenjivanja uspješnosti te naglasio kako se ne može uspoređivati njegov mandat s onima njegovih prethodnika.

– Prije se uspješnost mjerila isključivo kroz razriješenost kaznenih djela, a sada se mjeri rad ministra, a ne policije. Kad bismo primijenili istu metodu, Tomislav Karamarko bio bi najneefikasniji ministar unutarnjih poslova ikad – rekao je Ostojić.

Ministar je odbacio primjedbu HDZ-ova Tomislava Čuljka da se izvješće pojavilo tek nakon napisa u medijima, iako je navodno bilo napisano još u veljači. Čuljak je Ostojića pitao i je li na rad policije utjecala smjena velikog broja najkvalitetnijih ljudi.

– Navodno se time postigla transparentnost, ali su mnogi koji su gradili sustav ostali bez posla ili dužnosti. Neki od njih su bili ikone policije – govorio je Čuljak.

Ostojić se branio time da je samo poštovao Zakon o policiji, i to onaj koji je donijela HDZ-ova većina te je naglasio da nitko nije zaposlen bez da je ispunjavao uvjete ili da nije bio policajac. Relativno žustra rasprava povela se između predsjednika odbora Tuđmana i Ostojića, nakon što mu je Tuđman prigovorio da u izvješću nema podataka o komunističkim zločinima nakon 1945.

– Ne postoje komunistički ili domovinski zločini nego samo ratni zločini i oni se moraju realizirati bez obzira na to kada su se dogodili i tko ih je počinio – podučio ga je Ostojić na što mu je Tuđman rekao kako je govorio o zločinima nakon 1945.

Dodao je i kako je za vrijeme ratnih zbivanja bilo 5-6 štićenih osoba, i upitao Ostojića zašto sad ima 15.

– Što se tiče površnih ocjena koliko treba biti štićenih osoba, dopustite da se time bave službe koje su nadležne – rekao je ministar i dodao kako je bila i smjena vlasti te da su neki dužnosnici bivše vlasti ostali u statusu štićenih osoba, što je povećalo ukupni broj.

>>MUP: Ranko Ostojić najgori ministar policije od 2001. godine

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.