KONCERN AGROKOR

Ramljak: Osigurane su plaće za svibanj. Revizori 'češljaju' izvješća

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Antonio Bronić/REUTERS/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ante Ramljak, povjerenik za Agrokor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ante Ramljak, povjerenik za Agrokor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ante Ramljak, povjerenik za Agrokor
11.05.2017.
u 10:56
Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros je u Banskim dvorima održao sastanak s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru, Antom Ramljakom
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros je u Banskim dvorima održao sastanak s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru, Antom Ramljakom.

Ramljak je predsjednika Vlade izvijestio o aktivnostima koje se provode u koncernu Agrokor proteklih mjesec dana od aktiviranja 'Lex Agrokora' (Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku).

Kako stoji u priopćenju Vlade, izvanredna uprava osigurala je isplate plaća za svibanj za sve zaposlenike Agrokora.

Ujedno se nastavlja normalno funkcioniranje koncerna, kao i priprema za predstojeću turističku sezonu. 

Razgovori s financijskim institucijama o načinu podrške poslovanju putem svježe likvidnosti i dalje traju, a istodobno ugledna revizorska kuća PricewaterhouseCoopers d.o.o provodi reviziju financijskih izvješća.

U priopćenju se navodi i kako renomirani savjetnici za financijsko restrukturiranje AlixPartners i međunarodni pravni savjetnici Kirkland & Ellis, zajedno s izvanrednom upravom rade na planu dugoročnog restrukturiranja kompanije.

Povjerenik Ramljak izvijestio je predsjednika Vlade kako sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, prvo mjesečno izvješće o provedbi postupka izvanredne uprave dostavlja Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Trgovačkom sudu u Zagrebu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
11:26 11.05.2017.

operacija uspjela - pacijent umro!

AS
antun sklepic
11:17 11.05.2017.

obojica će se uskoro koprcati od nevolja koje uskoro stižu.

MR
milovan.radosavljevic.1
11:23 11.05.2017.

Naravno da cesljaju kako biotklonili dokaze koji ukazuju na korupciju. Siguran sam da je gospodin Todoric pazio koliko ce uzeti za sebe jer da je pretjerao vec bi bio u zatvoru. Gospodin Maric je morao biti bolje upucen u situaciju u kojoj se nalazi Agrokor,posto to navodno nije slucaj on je iz moralni i profesionalni razloga trebao dati ostavku.Gospodin Plenkoic stiteci ministra nanio je stetu vladi i samom HDZu.Sreca je sto ima jaku podrsku iz Brisela u sakacenju R Hrvatske pa ce ovu takozvanu krizu prezivjeti na vlasti.