Lakovjernost

Raj za lopove - turisti na plaže nose i prenosna računala

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Raj za lopove - turisti na plaže nose i prenosna računala
07.08.2011.
u 18:58
Dok su se kupali, a torbe ostavili na plaži bez nadzora, turisti iz Italije i Mađar ostali su bez vrijednih stvari, novca i kartica
Pogledaj originalni članak

 

Iako policija svakodnevno upozorava turiste da sa sobom na plažu ne nose veće iznose novca, nakit i vrijedne premete jer i na kratko vrijeme torbe i novčanici ostavljeni bez nadzora mogu postati plijenom kradljivaca mnogi se na to oglušuju.

Ostavio bogatstvo na plaži

Tako je nepoznati kradljivac jučer na plaži u Novom Vinodolskom ukrao torbu 51-godišnjem Mađaru i domogao se mobitela, prijenosnog računala, fotoaparata, sunčanih naočala i tisuću kuna.

Šteta je ukupno sedam tisuća kuna.

Istoga dana na plaži u Loparu na otoku Rabu zabilježene su dvije krađe.

Ukradeni i ključevi automobila

Bez novčanika s dokumentima, bankovnih kartica, 800 kuna i ključeva automobila ostao je 34-godišnji Talijan, dok je 33-godišnja Talijanka ostala bez dva mobitela i novčanika u kojem je bilo 120 eura, dokumenti i bankovne kartice. U

Ukupna šteta procjenjuje se na oko četiri tisuće kuna.

Na istoj plaži pokraden je i 62 godišnjak, također gost iz Italije- Ukradena mu je torba u kojoj je bio novčanik s dokumentima, bankovnm karticama 350 kuna i i 200 eura.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

BA
banijash
22:11 07.08.2011.

Jedan od razloga zasto ja zaobilazim hrvatsku obalu.., buka i djecija galama na plazama isto jedan od razloga, cekanje narucenog jela ponakad i sat i pol isto.., prevrtanje ocima konobara ako ga dva put zovnes.., pljacka u obliku putarine.., zapustene obale i plaze.., i vjecite neke guzve bilo gdje, na putu, na plazi, u restoranu.. bahatost domacina.. i tako.. -

BA
banijash
22:24 07.08.2011.

Ma razumijem ja da se to sta sam ja napisao ne svidja pa mi daju minuse :)) ..ali takovi neka odu malo na francusku, dansku, grcku.. obalu pa ce shvatit koja je razlika.. -

GE
geichi
22:01 07.08.2011.

I sad će naravno hajka na \"nesigurnu\" hrvatsku obalu, jadni strani turisti, kukulele! Ti koji su tako blesavi da na plaži ostave laptop, fotoaparat, novce ili čak sve to zajedno (!!!) bi trebali platiti još i porez na glupost turističkoj zajednici mjesta gdje borave - za lošu reklamu. Znam za primjere od prije par tjedana kad bi turisti ostavili torbice (s novcima, mobitelima, fotićima...) na šanku ili na stolu u kafiću na plaži da bi se otišli okupati ili odigrati odbojku... bili su upozoreni da to ne čine, već da ostave stvari na čuvanje IZA šanka. Al ne, to su oni koji se ujutro pogledaju u ogledalo i kažu si \"Joj, kak sam pametan/na\".