JASNA PORUKA

Putin se 'osvetio' Švicarcima: Iznenada odbacio njihov poznati brend, sada nosi ruski model

Foto: POOL/REUTERS
Russian President Vladimir Putin meets with French President Emmanuel Macron in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with members of the Security Council via video link in Moscow
29.07.2022.
u 09:31
Novi Putinov sat dolazi iz Imperijalne tvornice Peterhof ruskog proizvođača Raketa.
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin (69) je odučio promovirati na vlastitoj ruci proizvode domaće industrije. Prema ruskim državnim medijima, viđen je kako nosi ruski sat za razliku od švicarskog s kojim su ga ranije viđali.

Vjeruje se kako je to dio njegova odgovora na sankcije koje je njegovoj zemlji uvele zapadne zemlje, među kojima i Švicarska, zbog rata u Ukrajini. Novi Putinov sat dolazi iz Imperijalne tvornice Peterhof ruskog proizvođača Raketa.

Uobičajeno je prije bilo vidjeti Putina s modelima satova švicarskih proizvođača Bancpain ili IWC, navodi lokalni medij Kommersant, prenosi njemački Blick.

VIDEO: Oštar Putinov govor: Ako nas Zapad želi pobijediti na bojištu, može slobodno pokušati

"Ne vidjeti razliku je kao zamijeniti predsjednikov nekadašnji Mercedes-Benz Pullman Guard s njegovim sadašnjim sedanom Aurus Senat", navodi komentator u ruskim medijima

Vrijednost Putinovog novog sata se procjenjuje na 1,5 milijuna rubalja (što je oko 24 tisuće franaka, odnosno oko 185 tisuća kuna). Osim cijene koja je nedostižna većini Rusa, još jedna stvar čini taj sat ekskluzivnim.

Crni oniks koji je korišten u satu ruskog predsjednika neće biti dostupan za naručivanje svima ostalima koji imaju dovoljnu platežnu moć da naruče sat ruskog proizvođača.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

JP
josip.pivar11
09:55 29.07.2022.

Tako on uzvraća za sankcije. Eh, dječja posla.

NO
Nordik
12:27 29.07.2022.

Još mora dolare u stranim bankama pod tuđim imenom, prenijeti u Rusiju u rublje pod svojim imenom.

DU
Deleted user
12:16 29.07.2022.

dajte pišite malo o satovima koje nose " skromni" političari sa zapada. Komentari kao da ovi drugi nose nešto jeftinije, ako ste spali na to da se bavite njegovim satom onda je očito velika frka.