OTKAZANA SJEDNICA

Pusić: Neka Vlada jasno kaže odustaje li od saveza za Europu!

Foto: Arhiva VL
Pusić: Neka Vlada jasno kaže odustaje li od saveza za Europu!
27.04.2010.
u 12:29
HDZ je imao savez za Europu u svom programu još 1989. godine i HDZ je zadnji koji bi odustao od toga saveza, rekao je Andrija Hebrang.
Pogledaj originalni članak

Bilo bi dobro da Vlada kaže jasno i glasno odustaje li od saveza za Europu, poručila je predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić na konferenciji za novinare, objasnivši zbog čega je otkazala tematsku sjednicu o brodogradnji.

- Odustajanje HDZ-ovih zastupnika, članova Nacionalnog odbora i odbijanje dolaska ministra gospodarstva Đure Popijača na sjednicu neodoljivo podsjeća na zadnje dane mandata Ive Sanade - bez ustezanja je kazala Pusić.

Uvjerena je da se pregovori za EU mogu završiti do kraja godine, ali nije sigurna može li ih do tada završiti ova Vlada.

- Za politiku konsenzusa, prvu nakon Domovinskog rata, treba mnogo više zrelosti i odgovornosti te razlučiti što su interesi zemlje, a što interesi stranke - poručila je V. Pusić.

Istaknula je kako joj se čini da Vlada izbjegava mogućnost parlamentarne kontrole nad procesom te ne želi na zatvorenoj sjednici podastrijeti parlamentu što se događa s brodogradnjom. Kontaktirala je, kaže, s Vladimirom Šeksom, potpredsjednikom Nacionalnog odbora te ga pitala zašto HDZ odustaje od rasprave o brodogradnji, a on joj je, tvrdi, odgovorio da HDZ-ovi zastupnici neće sudjelovati u raspravi prije nego što završi drugi krug privatizacije brodogradilišta.

Nije se dugo trebalo čekati na odgovor. Vladimir Šeks tvrdi da je Nacionalni odbor u rujnu prošle godine ispunio svoju zadaću usvojivši pregovaračka stajališta za poglavlje 8. o tržišnom natjecanju. Ne krije da je kontaktirao s V. Pusić te da joj je iznio stav HDZ-a - Vesna Pusić iskačući iz svojih ovlasti Predsjenice Nacionalnog odbora, jer nema mandat istupati u ime svih članova, zapravo želi prikriti svoje prave namjere. Šeks tvrdi da ona želi neuspjeh Vladi J. Kosor u završetku pregovora kako bi neka druga Vlada, u kojoj bi ona bila važan čimbenik, to učinila.

Postoji poltička nervoza među oporbom da će se do kraja godine završiti pregovori s EU - tvrdi član odbora Frano Matušić(HDZ).

Aktualna Vlada nije odustala od saveza za Europu tvrdi Šeks i uvjereni su da će Hrvatska do kraja godine završiti pregovore.

- Politički istup V. Pusić pokušaj je ometanja pregovora sa EU. Koliko je iskren oporbeni doprinos savezu za Europu vidjet će se na primjeru ustavnih promjena koje su neophodne za ulazak Hravstek u EU-zaključio je Šeks.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

BO
bonsai
06:30 28.04.2010.

dok svi hrvatski ratni profiteri ne budu iza rešetaka protiv sam ulaska u EU mafijašku organizaciju ! najviše me boli što nas upravo u tu EU uvode največi krivci za pretvorbu i privatizaciju kao i pljačku hrvatske .fujjjjj

OB
-obrisani-
07:10 28.04.2010.

Samo mentalno retardirane osobe mogu sugerirati i uporno uvjeravati odrasle ljude da ono u sto oni vjeruju je pogresno.Komunisticka nefleksibilnost i jednoumlje su nas drzali u ropstvu vise od 50 godina i sada ponovo dize glavu,zeli vlast, zeli moc a nacin na koji ce doci do toga ne bira. Ne znaju da ce prije umrijeti nego doci do vlasti. Evropi NE i jedan veliki minus!!!

Avatar Bukovnik
Bukovnik
00:00 20.05.2010.

Vesna ne voli Hrvatsku niti Hrvate. Zasto joj je onda dana prilika ta se bavi poslom koji nije za nju . Neka preseli u Srbiju i lobira za njih. Tamo se izgleda osjeca puno bolje i tamo ti obavljala na nacin koji odgovara Tadicu, cetnicima i milosevicevcima. hajde vesna gubi se netragom. Mi te netrebamo.