Pupovac: Haag neće reći da je bilo genocida s jedne ili druge strane

Foto: Marko Čuljat
Pupovac: Haag neće reći da je bilo genocida s jedne ili druge strane
25.12.2009.
u 12:23
Najmanje što treba hrvatsko-srpskim odnosima i nama Srbima u Hrvatskoj je to da se oživljava politika genocida pred Međunarodnim sudom, tvrdi Milorad Pupovac
Pogledaj originalni članak

- Hrvatska tužba protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde i moguća protutužba Srbije je najveći teret u međusobnim odnosima dvije države. Tužba blokira napredak srpsko-hrvatskih odnosa, a najmanje što treba hrvatsko-srpskim odnosima i nama Srbima u Hrvatskoj je to da se politika genocida oživljava pred Međunarodnim sudom - izjavio je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj za boravka u Beogradu gdje je predvodio izaslanstvo Srba iz Hrvatske na susretu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Pupovac drži kako "Sud neće reći da je bilo genocida s jedne ili druge strane" te da je to nekorisno trošenje novca i da treba ljudim prepustiti da se "vide što se stvarno dogodilo".

On strahuje da bi tužba i protutužba "mogle oživjeti lošu prošlost", a jednima i drugim je potrebno "poboljšanje međusobnih odnosa" i dodaje kako je u pismu predsjedniku Mesiću kojemu istječe mandat,predložio da povuće tužbu protiv Srbije.

Predviđa da bi se moglo dogoditi da Hrvatska i Srbija počnu razgovore o povlaćenju i neulaganju tužbe "kako bi se izbjeglo da novi hrvatski predsjednik i novi odnosi dvije države budu opterećeni takvim problemima".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 351

RA
rakun235
13:22 25.12.2009.

OPOMENA,ti si za umobolnico.

DE
delamarina
16:17 25.12.2009.

Anice@sve se u zivotu vraca ,malo ste sad dobili za drugi rat,vise ste dobili do cetnika i partizana ,sad manji deo ,bog stara,daleko ti kucica.

RA
rakun235
13:01 25.12.2009.

OPOMENI VI RADITE STA HOCETE SA sRBIJOM,A OD NAS BLOKADA OSTAJA,PA NEBI TO DANES