ZASJEDANJE HBK

Prvi sastanak hrvatskih biskupa od izbijanja ''slučaja Dajla''

Foto: 'Davor Javorovic/Vecernji list'
Prvi sastanak hrvatskih biskupa od izbijanja ''slučaja Dajla''
18.10.2011.
u 10:21
Predsjednik HBK pozdravio je biskupa koadjutora Kutlešu, koji nije na zasjedanju, poželjevši mu "dar mudrosti i jakosti"
Pogledaj originalni članak

Hrvatski biskupi počeli su svoje redovito jesensko plenarno zasjedanje u Varaždinu. To je prvi put da su se svi biskupi sastali nakon "slučaja Dajla", kako je rekao u pozdravnom govoru predsjednik HBK mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki.

– Od zadnjeg plenarnog zasjedanja, koje je održano od 29. do 31. ožujka ove godine zbio se pohod Svetog Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj. Tom događaju posvetili smo jedno izvanredno zasjedanje koje smo održali 12. srpnja ove godine. U tom vremenu sudjelovali smo na sljedećim događajima: završetku obnove hodočasničke crkve Gospe Voćinske, jubilarnoj proslavi Ludbreškog čuda u Ludbregu i posveti crkve Hrvatskih mučenika na Udbini. Biskupu Mili Bogoviću čestitamo što je uza sve nevolje priveo kraju ovo djelo (9. rujna). Zatim, većina nas je sudjelovala beatifikaciji drinskih mučenica u Sarajevu 24. rujna. Nakon toga izvanrednog zasjedanja uslijedili su teški dani puni izazova za našu Crkvu povezano uz "slučaj Dajla“ – rekao je mons. Srakić i posebno pozdravio jučer imenovanoga porečko-pulskoga biskupa koadjutora s posebnim ovlastima mons. Dražena Kutlešu koji, dakako, nije bio na zasjedanju jer do svoga zaređenja ne pripada biskupskom koru.

– Pozdravljamo ga i čestitamo mu sa željom da ga Gospodin prati darom mudrosti i jakosti u novoj službi – poručio je budućem istarskom biskupu mons. Srakić i najavio da će biskupi raspravljati o svojoj poruci prigodom izbora zastupnika u Hrvatski sabor, pastoralno-pravnim odredbama o prilozima za mise, teološko-pastoralnim naglascima papinih govora te sinodi biskupa.

– Predstoji nam osnivanje još dviju župa u samom gradu Varaždinu zbog stalnih doseljavanja, a istovremeno broj se vjernika u seoskim župama smanjuje  – rekao je biskup Mrzljak koji je domaćin ovoga zasjedanja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 63

OB
-obrisani-
11:24 18.10.2011.

Od zadnjeg plenarnog zasjedanja, koje je održano od 29. do 31. ožujka. Ha,ha,ha, ako ovo nije kao CK SKJ. Samo za razliku od ovih - oni nam nisu davali zemlju strancima.

Avatar delminium
delminium
11:18 18.10.2011.

Kako je dosadan ovaj novinar.

Avatar delminium
delminium
14:50 18.10.2011.

Zašto se novinar Jajan potpisuje kao Pavičić?