ARMADA NAJAVILA PROSVJEDE

Žurno su ispitivali svjedoke u slučaju Matka Škalamere

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Foto: Goran Kovacic/pixsell
27.08.2019.
u 22:12
- Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja - poručila je putem Facebooka ekipa Armade
Pogledaj originalni članak

Na Županijskom sudu u Rijeci danas su se žurno ispitivali svjedoci u slučaju Matka Škalamere u namjeri da se svih sedam svjedoka ispita do kraja dana kako bi prestao razlog za pritvor Škalamere, osumnjičenog za prijetnju i nanošenje tjelesne ozljede srpskom povratniku Dobrivoju Arsiću u Viškovu. Objavio je to Dnevnik.hr, uz pojašnjenje da su iz riječkog DORH-a kontaktirani odvjetnici pripadnika HGSS-a kako bi već poslijepodne osigurali dolazak pet svjedoka obrane, dok su sa strane optužbe svjedočili Arsić i njegova supruga.

Budući da je Škalameri istražni zatvor od 30 dana određen upravo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, nakon ispitivanja svih svjedoka prestaju razlozi za pritvor pa bi pritvoreni HGSS-ovac mogao biti pušten da se brani sa slobode.

Podsjetimo, do sukoba između Arsića i Škalamere došlo je prije četiri dana, i to oko parkirnog mjesta. Arsić je tvrdio da je napadača bilo više i da su mu psovali “majku srpsku”. Kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja podnijelo je Srpsko narodno vijeće, a Škalameri je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti.

Tvrdnje o vrijeđanju na nacionalnoj osnovi Škalamera je odbacio, a u njegovu obranu stao je i HGSS Rijeke čiji je Škalamera dugogodišnji i iskusni član. U HGSS-u tvrde kako je njihov kolega nespojiv s nacionalnom obojenošću i bilo kakvim napadom iz nacionalnih, rasnih ili drugih sličnih pobuda te da sigurno nije riječ o čovjeku koji bi fizički napao 70-godišnjaka.

Riječki Novi list istodobno je donio priču Arsićevih susjeda koji tvrde da je ovaj povratnik, ujedno i član HDZ-a, problematična osoba te da parkirno mjesto oko kojega se sukobio sa Škalamerom zapravo i nije parkirno mjesto, nego prolaz za zgradu koji je Arsić prisvojio. List piše i kako je Arsić i ranije sudjelovao u fizičkim obračunima te kako je kazneno prijavljen za prijetnju nožem na riječkom “buvljaku” Brajda, nakon što je pokušao uvesti red, odnosno odrediti tko od prodavača polovne robe smije prodavati na kojem štandu.

U čitavu priču u međuvremenu se uključila i navijačka skupina Armada, pozivajući Riječane na prosvjed sutra u 19.30 sati ispred istražnog zatvora. Navijači su procijenili da je Škalamera pritvoren na temelju političkih podmetanja.

– Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja. Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata i da ne nasjedaju na provokacije onih koji ne žele dobro Matku, ali i cijeloj našem narodu. Pokažimo još jednom svima da smo najjači kada je najpotrebnije – objavila je na Facebooku dugogodišnja ekipa Armade sa zapadne tribine Kantride Over Forty Crew (OFC).

Reakcije navijača i HGSS-a vjerojatno su utjecale i na odluku da se žurno ispitaju svi svjedoci protiv Škalamere, kojemu je podršku jučer pružio i predsjednički kandidat Miroslav Škoro

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

IC
ICCO
22:26 27.08.2019.

Bravo za Armadu !!!! Živjela Hrvwtska!

CR
croban1111
22:50 27.08.2019.

Iva, Iva, nigdje u članku osvrt na slavnu jna povjest Dobrivoja.

RE
reborn
00:27 28.08.2019.

Izgleda da pošteni čovjek trune u zatvoru jer je naletio na egocentričnu budalu koja zna dobro lagati i koja zna jahati na sudskim kompleksima vezanim uz sukobe na nacionalnoj razini. Vrlo žalosno, pogotovo ako počinitelj ove pravosudne spačke ne bude primjereno odležao u zatvoru.