kult ličnosti

Propalo im lansiranje pa se utješili golemom statuom Dragog vođe

13.04.2012.
u 15:14
Srušila se raketa, ali ne i nacionalni ponos. Pyongyang je upriličio spektakularno otkrivanje kipa pokojnog vođe Kim Jong-ila
Pogledaj originalni članak

Kako bi svijetu i susjedima pokazali da im propali pokušaj lansiranja rakete koja nije opravdala epitet dugodometne nije uništio nacionalni ponos, Sjevernokorejci su još jednom utjehu potražili u Dragom vođi, odnosno njegovoj predimenzioniranoj statui koju su nekoliko sati nakon vojnog debakla svečano otkrili javnosti.

Reuters prenosi da je tisuće građana nazočilo još jednom veličanju kulta ličnosti Kim Jong-ila čiji je velebni kip postavljen kraj očeva. Time je osnivač države Kim Il-sung dobio dostojnu pratnju, a svečani trenutak svojim je dolaskom uveličao i nasljednik dinastije Kim Jong-un.

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

KV
kvakva
16:22 13.04.2012.

Hrvati bolje da se bave svojim \"najdražim vođama\": ft, Sanader, Kosor,... Najteže se dragi vođe vide u vlastitom dvorištu.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
20:26 13.04.2012.

Bilo kako bilo, glavni grad Sjeverne Koreje izgleda puno impresivnije od glavnog grada Hrvatske. Pogledajte im samo nebodere u daljini

MI
microlion
18:21 13.04.2012.

Ovo je bolje od Monty Pythona.