Grobnica

Probna iskapanja na Ovčari bez rezultata: Tragaju za 60-ak nestalih žrtava

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Probna iskapanja na Ovčari bez rezultata: Tragaju za 60-ak nestalih žrtava
26.04.2019.
u 13:47
Provjere i potraga za nestalima vrše se i u Negoslavcima i Svinjarevcima, selima nedaleko od Vukovara
Pogledaj originalni članak

Probna iskapanja na Ovčari, nedaleko od masovne grobnice, a koja su provođena proteklih dana ipak nisu dala rezultata. Rekao je to pomoćnik ministra branitelja za nestale Stjepan Sučić pojasnivši kako su timovi ljudi i strojevi bili angažirani u polju 100-ak metara od ceste i to preko puta hangara na Ovčari u kojem su u studenom 1991. godine ranjenici i branitelji bili zatočeni i odakle su odvoženi na strijeljanje.

Na Ovčari se i dalje traga za posmrtnim ostacima 60-ak žrtava nestalih iz Vukovara poslije sloma obrane 18. studenog 1991. godine. U masovnoj grobnici na Ovčari ekshumirano je 200 tijela. Prema riječima Sučića u isto vrijeme se obavljaju i probna iskapanja u Borovu Selu gdje se provjerava jedan bunar. Provjere i potraga za nestalima vrše se i u Negoslavcima i Svinjarevcima, selima nedaleko od Vukovara.

– Provjeravamo sve dojave koje bi mogle dovesti do saznanja o sudbini nestalih. Radi se kontinuirano ali ne želimo uznemiravati obitelji jer je sve to stres za njih. Primjera radi informacije o probnim iskapanjima imali smo na desetine poziva građana, a čak su se negdje pojavile i informacije da smo pronašli još jednu grobnicu, pojasnio je Sučić.

VIDEO Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
Marsal
14:58 26.04.2019.

A mislis ono kao sa Artukovicem?

KB
kamilo.bozic
20:47 26.04.2019.

Uvjek se potrazuju grobnice nasi naj miliji u pred izborno vrijeme dabi zavrsilo kada izbori produ tako rade bracke stranke tosu HDZ iSDP

Avatar siva_sova
siva_sova
14:13 26.04.2019.

pa krajiški srbi su na vlasti sa adezejom zašto ih adeze ne prisili da im kažu ako im je to prioritet ?!?!?