Obiteljsko nasilje

Prijavila supruga da je tuče, pa i sama kazneno prijavljena

Foto: Boris Ščitar
Prijavila supruga da je tuče, pa i sama kazneno prijavljena
15.05.2010.
u 12:20
Žena je prijavila supruga da je tuče, a utvrđeno je kako su se oboje fizički i verbalno sukobljavali pred djecom. Udarali su ih rukama po glavi, remenom i šibom
Pogledaj originalni članak

KAŠTELA - Supružnici s kaštelanskog područja, kazneno su prijavljeni zbog zapuštanja i zlostavljanja svoje četvero malodobne djece te nasilničkog ponašanja u obitelji, jedno prema drugom. Majka je nazvala policiju, prijavila supruga za nasilje te potom došla u postaju s djecom. Tog je dana njezin muž izbacio iz kuće nju i kćer, sat vremena ih nije puštao unutra. Utvrđeno je kako je više puta udarao djecu rukama po glavi, suprugu je također hvatao za vrat, udarao i vrijeđao, primjerice, kada mu je prigovorila zbog visine telefonskog računa. Prekršajno je obrađen, a u daljnjim razgovorima s djecom utvrđeno je kako su se supružnici od listopada prošle godine do danas učestalo fizički i verbalno sukobljavali pred djecom, a i udarali su ih rukama po glavi, remenom i šibom. Oboje su kazneno prijavljeni i pušteni kući.   

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar cesare
cesare
22:18 16.05.2010.

Dalmacija je prepuna fino odgojenih ljudi?!