AFERA PLANINSKA

Preslušane audiosnimke sa sjednice Vlade na kojoj je odlučeno o prodaji zgrade

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
sanader, mlinarević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
sanader, mlinarević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
sanader, mlinarević
Foto: Anđelko Suhodolčan/PIXSELL
04.05.2009., Krapina - Premijer Ivo Sanader u posjetu Krapini. Ivo Sanader, Zlatko Mehun i Josip Friscic. Photo: Andjelko Suhodolcan/24sata
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ivo Sanader
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
sanader
06.03.2017.
u 13:36
Sanader nije nazočio zatvorenom djelu sjednice jer je otišao prije toga.
Pogledaj originalni članak

Preslušavanjem audiosnimki s otvorenog i zatvorenog dijela 67. sjednice Vlade od 2. travnja 2009. te iskazima vještaka na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Planinska.

Audiosnimke koje su preslušane odnose se na sjednicu Vlade na kojoj je odlučeno o prodaji zgrade u Planinskoj, a o tome je na raspravi u ožujku 2016. svjedočila i bivša premijerka Jadranka Kosor. Ona je tada kazala kako je kao potpredsjednica Vlade 2. travnja 2009. vodila 76. sjednicu Vlade na kojoj je Vlada dala suglasnost da Ministarstvo regionalnog razvoja kupi zgradu u Planinskoj od Hypo leasinga.

– Prije sjednice Vlade održala se sjednica užeg kabineta na kojoj su svi članovi Vlade bili upoznati sa svakom točkom tako da na zatvorenoj sjednici nije bilo rasprave nego samo glasovanje. Na užem kabinetu Ivo Sanader je objasnio zašto treba kupiti zgradu i rekao da je to u interesu države jer je ministarstvo razmješteno na više lokacija te da se plaća najam. Rekao je i kako bi se kupnjom zgrade puno novaca uštedjelo – kazala je tada Jadranka Kosor.

Što se tiče snimki, na njima se čuje kako Jadranka Kosor kaže;

– To je ono što je premijer maloprije objasnio. Tko je za? Hvala! 

Inače, Sanader nije nazočio zatvorenom djelu sjednice jer je otišao prije toga. Što se tiče vještaka, saslušane su građevinske vještakinje Nevena Hrnjak i Dinka Šurjak, koje su ostale kod nalaza i mišljenja iz 2014. i dopune nalaza i mišljenja iz 2016. 

Presuda u ovom predmetu trebala je biti objavljena u travnju lani, no na objavi presude rasprava je otvorena kako bi se razjasnile neke nejasnoće iz vještačenja. Očekuje se da bi suđenje moglo biti okončano do ljeta.

>> Slučaj Planinska: U ožujku novi dokazi, presuda najranije u travnju

>> Sanader je sposoban za suđenje, nastavljaju mu se procesi i za Fimi mediju i za Planinsku

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

T6
Toni 66
14:12 06.03.2017.

Konačno da sud sudi po zakonu i dokazu istinskom.Znaci ono što jeste ... A negluposti sa svjedocima..Imam 5 milijuna eura Ivinog mita kod mene. Sudac kaže daj ovamo nama a dobričina mu obeća hoćeš malo sutra ti dam taj novac...Probajte to sa sudom odraditi i ne dati.. dokaz koliko je sad 5 ili 6 godina....Dr.Sanaderu se ne vjeruje kad tvrdi da svjedok laže i da nema novaca. Nego sud mudro donosi presude jer zna se uskokovi svjedoci / svi priznati kriminalci su pošteni-iskreni svi smo stalno kraki krali i Ivi potajno dali...A on dade prijatelju na čuvanje i dobričina nemora da to da sudu.... Kako imamo dobar narod on odmah vjeruje . Da je netko lopov ustvari da smo svi dosta je da netko to potvrdi pred sudom za oprost vlastite kazne.