U 56. godini života

Preminuo Srećko Žganec, član Uprave Raiffeisen društva

Foto: RBA
Preminuo Srećko Žganec, član Uprave Raiffeisen društva
20.04.2017.
u 15:40
Srećko Žganec uživao je izuzetan ugled u financijskoj industriji i struci te objavio niz stručnih članaka
Pogledaj originalni članak

Dr. sc. Srećko Žganec, član Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima iznenada je preminuo jučer, u 56. godini života, priopćili su iz Raiffeisen-a.

Srećko Žganec diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na kojem je i radio do 1999. godine, na Zavodu za teorijsku fiziku. 

Daljnju je karijeru gradio u FIMA d.o.o. kao voditelj istraživanja, analize i informatike, zatim u FCT d.o.o. gdje je obnašao funkciju člana Uprave te u Dalbank Consultingu, gdje je radio kao konzultant i pomoćnik predsjednika Uprave.

Raiffeisenu se pridružio 2001. godine kada se zapošljava u Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom na mjestu direktora Direkcije za ulaganja i rizike. Godinu dana kasnije počeo je obnašati funkciju člana Uprave u navedenom Društvu.
 
Srećko Žganec uživao je izuzetan ugled u financijskoj industriji i struci; objavio je i niz stručnih članaka na temu vrednovanja dionica i primjene rizičnosti ulaganja. Također, jedan je od prvih aktivnih sudionika procesa mirovinske reforme započete 2002. godine u Hrvatskoj. Autor je i niza znanstvenih radova iz fizike.
 
Djelatnici Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. izražavaju duboku sućut obitelji i bliskim prijateljima.

>> Austrijski sud osudio Vladimira Zagorca na dvije godine zatvora

>> Slovenija želi produžiti rok za prodaju Nove ljubljanske banke

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BE
beeroslaw
17:32 20.04.2017.

Sto je to vijest, zar ste rubriku sjecanja i umrli poceli objavljivati pod vijesti?

GU
General_U
19:00 20.04.2017.

ja mislio da je srećko le... iz one serije pod lipom trideset i pet , no svejedno počivao u miru.

TP
tugomir.pokas
18:05 20.04.2017.

Fizika i mirovinski fondovi.Super.Stvarno da se nasmiješ.Valjda je iz KRADEZE a