TRAGEDIJA

Preminula djevojčica koja je pronađena u zatvorenom automobilu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Preminula djevojčica koja je pronađena u zatvorenom automobilu
09.07.2019.
u 12:17
Neslužbeno se doznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.
Pogledaj originalni članak

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela umrla je u bolnici u Rijeci, gdje je prevezena u kritičnom stanju nakon što je u četvrtak ostavljena u pregrijanom automobilu, na visokim temperaturama, potvrdila je u utorak Policijska uprava istarska. 

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su za Večernji list da je djevojčica preminula jučer u poslijepodnevnim satima.

Četverogodišnjakinju je u četvrtak u Rovinjskom Selu otac ostavio u automobilu, u kojem je zbog vrućine i visoke temperature dehidrirala. Otac je u pomoć pozvao rovinjsku Hitnu pomoć, moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Djevojčica je u teškom stanju najprije hitno prevezena u pulsku, a potom i u riječku bolnicu, no nažalost u ponedjeljak je umrla.

Neslužbeno se doznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Tata je djevojčicu ostavio u automobilu kako je ne bi budio, a pritom nije upalio klimu u automobilu. Prozore je zatvorio kako u automobil ne bi ulazila prašina s gradilišta, piše IstraIn.

Kako Dnevnik.hr doznaje, roditelji su odlučili donirati organe kako bi na taj način spasili druge živote.

Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 33-godišnjeg oca Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a osumnjičen je za kazneno djelo povrede djetetovih prava.   

"S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina", izjavila je za Hinu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

DU
Deleted user
10:41 09.07.2019.

ne znam gdje mu je pamet bila, ali njemu veća kazna od ove ne postoji, ne daj bože nikome....

PA
Pajkoslava2
10:38 09.07.2019.

Ajme užas!!!!! miješa mi se i žal i bijes! Pa ja svoje dijete ne mogu u sobi ostavit samo, a da ne provjeravam svako malo šta radi. Vjerujem da je ocu sada strašno u agoniji koju prolazi, ali 2 sata nije 2.minute!!! Nema ništa važnije od sigurnosti svog djeteta. Ni posao, bi novac, ni mama ni tata.. ma nitko i ništa! Počivaj u miru andjele mali!

MA
majajelinic
10:27 09.07.2019.

Pocivaj u miru djetesce... kad bi barem ovo bila zadnja takva bolna smrt radi bolesnog nemara...ali nazalost iz godine u godinu ista prica se ponavlja.