Promocija

Predstavljena “Vinkovačka književna povjesnica”

Foto: Goran Ferbezar/PIXELL
Predstavljena “Vinkovačka književna povjesnica”
10.01.2010.
u 15:51
Kratkim biografsko-bibliografskim prikazom uz prozne ulomke ili pjesme iz objavljenih djela, predstavljeni su Vinkovčani rođenjem, djelovanjem ili književnim radom u rasponu od Reljkovića do Franje Nagulova
Pogledaj originalni članak

Vinkovci odnedavno imaju još jedno značajno zavičajno izdanje. U do zadnjeg mjesta popunjenoj dvorani vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske, predstavljena je “Vinkovačka književna povjesnica”.

Autori su Ružica Pšihistal i Gorana Rem, a riječ je o svojevrsnom književno-povijesnom vodiču kroz djela autora koji su rođeni u Vinkovcima i okolici, i to od 18. stoljeća do današnjih dana.

Kratkim biografsko-bibliografskim prikazom uz prozne ulomke ili pjesme iz objavljenih djela predstavljeni su autori, Vinkovčani rođenjem, djelovanjem ili književnim radom u rasponu od Reljkovića do Franje Nagulova, koji je uz Bogdana Mesingera, Vladmira Rema, Božicu Zoko i Milana Mašećića također zastupljene u ovoj vinkovačkoj književnoj antologiji.

Knjigu su recenzirali dr. Katica Čorkalo-Jemrić i dr. Stanislav Marjanović, koji su istakli kao je to odlična preporuka za stvaralaštvo ovih autora.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.