Tradicionalan doček gosta iz Laponije

Požega: Uz ples stigao Djed Božićnjak

15.12.2008.
u 16:28
Pogledaj originalni članak

Požeške su mažoretkinje i ove godine priredile nezaboravan doček Djeda Božićnjaka u sportskoj dvorani Grabrik, kojemu je medijski pokrovitelj bio Večernji list. U svojevrsnom plesnom igrokazu uz nastup oko 600 izvođača publika je mogla uživati u ritmovima glazbe sa svih kontinenata te u zanimljivim kostimima i još atraktivnijim plesnim koracima.

Plesni put oko svijeta ovoga se puta kretao prema zemlji Djeda Božićnjaka, Laponiji.

Svi smo oduševljeni
– Oduševljena sam ovim brzim smjenjivanjem ritmova, pokreta, cijelom pričom. Strahovala sam da će sve biti predugačko i djeci dosadno, ali svi smo oduševljeni – kazala je Marija Grgić, majka dviju djevojčica. Zadovoljstvo nije krila ni Marina Mihelčić, voditeljica Požeških mažoretkinja, koje su po broju osvojenih medalja među najboljima u Hrvatskoj.

– Za djecu je ovo sigurno najveći događaj u našem gradu. Po reakciji publike vidjelo se da su zadovoljni priredbom – kazala je M. Mihelčić.

A uz domaće mažoretkinje, plesne vještine pokazale su i mažoretkinje iz Pleternice, Lipika i Velike, Plesna radionica Ilijane Lonačr, Plesni studio i twirling klub Nova Gradiška, Plesni klub Boa, Gimnastičko društvo Sokol, požeško Gradsko kazalište te mališani iz dječjih vrtića Požege i Radosti.

Zadržite osjećaj u srcu
Svi oni doprinijeli su tome da u Požegu stigne Djed Božićnjak. – Ono što dobijete ispod bora brzo ćete zaboraviti, ali božićni osjećaj koji je ovdje dočaran zadržite u srcu cijele godine – poručio je mališanima.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr