NESREĆA NA MORU

Potonuo trajekt sa 350 putnika kod Papue Nove Gvineje

Foto: Reuters
Potonuo trajekt sa 350 putnika kod Papue Nove Gvineje
02.02.2012.
u 07:57
Dosad je iz mora izvučeno 200 preživjelih putnika, a šest trgovačkih brodova i tri helikoptera tragaju za ostalima
Pogledaj originalni članak

Trajekt koji je prevozio oko 350 putnika potonuo je u četvrtak ujutro na sjevernoj obali Papue Nove Gvineje. Spašeno je 200 ljudi, a šest trgovačkih brodova i tri helikoptera tragaju za preživjelima, prenosi BBC.

Jedno od najvećih plovila tvrtke Star Ships ''MV Rabaul Queen'' bilo je na putu iz grada Kimbea prema luci Lae kada je u ranim jutarnjim satima poslalo signal za pomoć. Australska nacionalna agencija za sigurnost na moru, koja pomaže u spašavanju preživjelih, potvrdila je da je trajekt potonuo oko 16 kilometara od Finshafena, a vjeruje se da su nesreći pogodovali loši vremenski uvjeti.

Na mjesto potonuća pristigao je i specijalni zrakoplov za spašavanje preživjelih. Većina putnika preživjela je zahvaljujući prslucima za spašavanje. Nakon nesreće plutali su na moru pa su ih spasioci izvukli na sigurno i smjestili na jedan od četiri manja broda koji su su priskočili u pomoć.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OR
orisis
10:17 02.02.2012.

I tu se Gospa prihvatila kormila...

KS
Kisa_sdj
11:38 02.02.2012.

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com