SLETIO U MASLINIK

Potjera u Kaštelima: Bježao od policije, jednog pokušao zgaziti, on mu pucao u gume

Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
Potjera u Kaštelima: Bježao od policije, jednog pokušao zgaziti, on mu pucao u gume
23.07.2020.
u 12:41
Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije, a odbio je liječničku pomoć.
Pogledaj originalni članak

Policija je u Kaštelima uhitila muškarca za kojim je raspisana potraga i još jednu osobu, a budući da nisu uspjeli pobjeći policijskoj potjeri, vozilom su se usmjerili na policajca, a on je potom iz službenog oružja pucao u gume njihova vozila, izvijestila je u četvrtak splitska policija.

U srijedu oko 20 sati na području Kaštela interventna policija pokušala je, koristeći zvučne i svjetlosne signale, zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da njime upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

Policija u priopćenju navodi da je vozač, kad je uočio policiju, povećao brzinu, tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne te je bježeći od policije u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći dalje jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo.

Policijski službenici izašli su iz službenog vozila i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila. Na zapovijed se vozač oglušio te je naglo povećao brzinu vozila. Udario je u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste, u čemu nije uspio.

Nakon toga naglo je vozilom krenuo unatrag te usmjerio prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pokraj vozila te krenuo vozilom prema policajcu, zbog čega je policajac iz službenog oružja pucao u gume osobnog vozila. Vozač je ponovno pokušao pobjeći te skrenuo u obližnji maslinik. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije, a odbio je liječničku pomoć.

Suvozač je pobjegao nakon slijetanja vozila u maslinik, a tijekom večeri policija ga je pronašla i dovela u službene prostorije te provodi kriminalističko istraživanje, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska ne navodeći identitet uhićenih.

Na mjestu događaja obavljen je očevid.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
13:11 23.07.2020.

Dobro je ovaj rekao da je Split Afrika sa strujom! Znači toliko kriminala ima dole da to nije normalno, što policija radi? Uvijek isti akteri se kolju, a policiji je svejedno sa koje strane prima mito! Nadalje za početak provjeriti imovinu policijskih inspektora jer ono što znam da policajci imaju plaću od 5500 kn a ratu kredita 4000 kn pa me zanima kako uspijevaju zatvoriti taj krug osim ilegalnim radnjama!