NUŽNA POMOĆ

Poticanje nataliteta nikad ne prestaje: Plaćat će se građanima koji dobiju dijete tijekom pandemije

Foto: Pixabay
Poticanje nataliteta nikad ne prestaje: Plaćat će se građanima koji dobiju dijete tijekom pandemije
08.10.2020.
u 08:39
Još od '80-ih prošlog stoljeća Singapur muku muči s niskom stopom nataliteta
Pogledaj originalni članak

Pandemija koronavirusa natjerala je mnoge da barem za neko vrijeme odustanu od planiranja roditeljstva iz straha. Međutim, Singapur je odlučio stati na kraj tome te je ponudio jednokratnu financijsku pomoć onima koji postanu roditelji tijekom pandemije koronavirusa.

Zamjenik premijera Heng Swee Keat rekao je kako će financijska pomoć umiriti one koji se suočavaju s financijskim pritiskom i zabrinuti su za svoj posao, piše CNN. 

- Dobili smo informaciju da je Covid-19 natjerao neke da odgode svoje roditeljske planove - izjavio je Heng Swee Keat i dodao: - To je potpuno razumljivo, osobito kada se suočavaju s neizvjesnošću u pogledu svojih prihoda 

On smatra kako će ta isplata pomoći u troškovima, međutim isto tako nije naveo o kojem je iznosu riječ. 

Singapur je možda jedna od najuspješnijih zemalja u borbi protiv koronavirusa, međutim ekonomski govoreći oni se nalaze u recesiji. BDP im je pao za za 12,6% u drugom tromjesečju, a ekonomisti uspoređujući stanje s onim otprije godinu dana kažu kako se radi o rekordnom padu BDP-a. 

Jedan od razloga zašto Singapur je najavio pomoć svima onima koji će postati roditelji jest zbog toga što imaju jednu od najnižih stopa nataliteta po svijetu. Naime, ona iznosi samo 1,14 novorođene djece po ženi. Zbog čega već od 1980-ih pokrenute su javne kampanje koje potiču rađanje te se uvode mnogobrojne olakšice za roditelje. 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.