Gužva

Posada helikoptera prijavila modelare zbog ometanja obuke

Posada helikoptera prijavila modelare zbog ometanja obuke
04.05.2010.
u 07:55
Velid Jakupović, tajnik Aerokluba Zadar, kaže da nije riječ o modelarima njihova kluba i da se oni strogo pridržavaju pravila te najavljuju sve svoje aktivnosti kontroli leta.
Pogledaj originalni članak

Posada helikoptera BELL 206 B prijavila je Hrvatskoj kontroli zračnog prometa u Zadru nekoliko modelara koji su u zoni Poljica 27. travnja između 18 i 19 sati letjeli nenajavljeno i bez odobrenja. Iz MORH-a su naveli kako je helikopter iz sastava Eskadrile 93. ZB bio na letačkoj obuci te da je posada, kako bi izbjegnula sudar, primijenila manevre izbjegavanja te zbog sigurnosnih razloga bila prisiljena premjestiti se u drugo područje rada.

Navodno se toga dana jedan modelar svojom bespilotnom letjelicom toliko približio helikopteru da je pilot navodno preletio samo metar iznad glava modelara koji su bili na livadi u Ninskim Stanovima i koji su se od straha pobacali po tlu.

Velid Jakupović, tajnik Aerokluba Zadar, kaže da nije riječ o modelarima njihova kluba i da se oni strogo pridržavaju pravila te najavljuju sve svoje aktivnosti kontroli leta. Jakupović se nada da će policija i vlasti otkriti o kome je riječ.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.