NEVJEROJATNO!

Policija zaustavila dvojac, pronašli prtljažnik pun KFC piletine pa im sad prijeti zatvor

Foto: Policija Novog Zelanda
Foto: Policija Novog Zelanda
Foto: Policija Novog Zelanda
21.09.2021.
u 13:05
Dvojica muškaraca dobit će kaznenu prijavu zbog ugrožavanja javnosti i kršenja mjera, jer je Auckland pod izuzetno strogim epidemiološkim mjerama
Pogledaj originalni članak

Mnogi jednostavno nisu u stanju odoljeti pečenoj piletini, a u tome neće ih spriječiti niti epidemiološke mjere. Upravo to dokazuje i slučaj na Novom Zelandu. 

Dvojica muškaraca (23 i 30) koji su ranije povezivani s kriminalnim miljeom zaustavljeni su i uhićeni ove nedjelje u predgrađu Auklanda kako pokušavaju ući u grad sa znatnim količinama piletine i krumpirića popularnog lanca brze hrane KFC-om te veće količine gotovine. 

Policajci su patrolirali na lokalnim cestama u neposrednoj blizini predgrađa Auklanda kad su vidjeli sumnjivo vozilo. Vozač spomenutog vozila napravio je nagli zaokret vidjevši policiju i odjurio, no vrlo brzo su ga policajci dostigli i zaustavili. . 

Dvojica muškaraca dobit će kaznenu prijavu zbog ugrožavanja javnosti i kršenja mjera, jer je Auckland pod izuzetno strogim epidemiološkim mjerama prema kojima izlazi se iz kuće samo u slučaju nužde, a svi restorani i dostava su privremeno zatvoreni. 

Njima sad prijeti ili kazna u iznosu od 2800 dolara ili pak šest mjeseci u zatvoru, javlja CNN. Policija je najavila i daljnju istragu. 


 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
13:47 21.09.2021.

Za to postoji i jedan izraz: corona-nacizam! Koji je to svijet u kojem je jedini zadatak policije hapsiti one koji su se usudili izaći na ulicu!!! Neka mi to coronaši objasne!!!

KO
komicr
13:34 21.09.2021.

Počeli mafijaši prodavati i fast food.......stvarno se sve okrenulo naglavačke

RE
reborn
16:23 21.09.2021.

Ono kada moraš kontaktirati mafiju da bi došao do KFCove piletine... Bolesno! Pitam se u kojem trenutku će Australci shvatiti da su se malo "pogubili" u mjerama...