Pokušao pregaziti policajca

Krijumčarili 29 migranata, policajac pucao u gume vozila

Foto: Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija
Krijumčarili 29 migranata, policajac pucao u gume vozila
13.08.2018.
u 15:45
Uhićene su i dvije osobe koje se sumnjiče za krijumčarenje ljudi
Pogledaj originalni članak

Načelnik PU karlovačke Darko Bratić pojasnio je što se danas prijepodne događalo u Vojniću, gdje je policijski službenik bio prisiljen pucati na vozilo čiji ga je vozač pokušao pregaziti.

- Policijski je službenik u naselju Živković Kosa u Vojniću uočio vozilo koje se povezivalo s kaznenim djelom krijumčarenja ljudi, stoga je policajac vozaču dao znak da stane, no vozač se oglušio i nastavio je voziti, i ubrzavati prema policijskom službeniku u namjeri da ga pregazi. Policajac je to izbjegao skokom u stranu, nakon čega je izvadio službeni pištolj i zapucao prema gumama automobila koji se nastavio kretati prema Karlovcu - kazaop je Darko Bratić, načelnik PU karlovačke te dodao: 

- Ubrzo nakon toga, u karlovačkom naselju Mostanje zatečeno je sporno vozilo, a uhićene su i dvije osobe koje sumnjičimo za krijumčarenje ljudi. Naime, u Živković Kosi zatekli smo čak 29 stranih državljana, od koji su neki, u trenutku kada je policajac uočio vozilo, izlazili iz vozila. Riječ je o karavanu s njemačkim registracijskim oznakama. O državljanstvu uhićenog dvojca još ne možemo govoriti. U tijeku je kriminalistička istraga koja će pokazati njihovo državljanstvo, je li im tko pomagao u krijumčarenju 29 osoba, te na koji su način te osobe došle u Hrvatsku. Važno je reći da nitko u ovom slučaju nije stradao. No, među 29 stranih državljana ima djece i odraslih ljudi, a neki su u takvom stanju, iscrpljeni, da im je bila potrebna medicinska pomoć - pojasnio je Bratić.

Ocijenio je uporabu službenog oružja opravdanom i zakonitom.

 

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

RK
Rodneral Križičević Rodnik
14:32 13.08.2018.

Sad će se opet javiti pametnjakovići iz "nevladinih", tj. stranih vlada, kako su prekoračene ovlasti.

JO
josipdrenovac0505
15:33 13.08.2018.

Ako ste otkrili sve podatke o vlasniku apartmana koji nije htio primiti onu dvojicu brazilaca mislim da bi bilo korektno reći tko su ova dvojica.Bez obzira što je vozilo njemačko,siguran sam da nisu Hans i Johann.

RE
reborn
14:52 13.08.2018.

Da li je vozač preživio ovaj "incident"? Ako da - zašto, odnosno što je policija propustila napraviti pa da ga nije neutralizirala na "američki način"?