Veljko Sabadoš (22) optužuje policiju za prekoračenje ovlasti

Policajac mi je gazio glavu i prijetio smrću u postaji

Foto: Saša Miljević/Pixsell
Policajac mi je gazio glavu i prijetio smrću u postaji
13.10.2009.
u 18:51
Sabadoš se u noći sa srijede na četvrtak potukao s dvojicom policajaca izvan dužnosti. Interventna ga je sprovela u postaju, gdje su ga, kaže, dobro izbatinali.
Pogledaj originalni članak

Nakon obračuna s dvojicom policajaca izvan dužnosti koji se u noći na petak dogodio kod benzinske postaje u pulskom naselju Šijana, na liječenju u Općoj bolnici završili su policajac i jedan od mladića koji su se s policajcima potukli. Veljko Sabadoš (22) u bolnici, kaže, nije zbog ozljeda od tučnjave, nego zato što su ga nakon privođenja u postaji pripadnici interventne policije dobro izbatinali.

Krv iz ušiju, nosa, usta...

– Nakon njihova “tretmana”, krv mi je išla iz ušiju i nosa i potpuno mi ispunila usta. Nisam mogao hodati, a u bolnici su mi konstatirali lakši potres mozga – kazao nam je Sabadoš, koji nudi drukčiju verziju događaja od policijske. On i nekoliko prijatelja u Barbanu su te večeri igrali nogometnu utakmicu, a nakon što su proslavili pobjedu, na povratku su stali na benzinskoj crpki. Tamo su, kaže, bila dvojica muškaraca koja su ispijala pivo.

– Mi jesmo popili, ali siguran sam da su i oni bili pijani. Nešto su nam dobacili, mi smo odgovorili, na što je jedan od njih krenuo na prijatelja i udario ga. Tako je došlo do tučnjave. Za dvadesetak sekunda došla je interventna policija i sprovela nas u postaju – kaže. U tučnjavi je jednom policajcu slomljen nos.

– Već u marici počela su vrijeđanja i šamari. Kad smo stigli u postaju, najprije su me iz marice šutnuli kao vreću. U postaji se okupilo više policajaca, njih šest ili sedam, a među njima i ozlijeđeni. Šamarao me, nogom mi gazio glavu, uhvatio me za vrat i unio mi se u lice. Rekao je da će me ubiti i da je on mnoge već ubio, a kad sam počeo pljuvati krv, i zbog toga me opsovao.

Pustio me i lupio sam glavom o pod. Nakon 40-ak minuta stigla je Hitna. Već sam pomišljao da ću se ugušiti od krvi – kazao je te dodao kako je u postaji tražio da mu se dopusti pozvati odvjetnika.

Nije znao da su policajci

Prije obračuna, kaže, nije znao da su policajci jer se nisu legitimirali.

– Pročitao sam u novinama da smo razbijali boce i galamili, pa su nas opomenuli. To nije točno.

Da smo znali da su policajci, sigurno se s njima ne bismo potukli. Čuo sam da su i prijatelja, koji je sad u pritvoru, istukli toliko da mu je puknuo bubnjić pa mora na operaciju – rekao je. Na naš upit PU istarska odgovorila je da su sredstva prisile bila zakonita.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

MM
Mladen Miletić
22:51 13.10.2009.

Policajac mi je gazio glavu i prijetio smrću u postaji, vidite šta se sve događa vjerujem da je to reportaža iz Srbije - Balkan ( oni su divlji ) Dobro je da živimo u demokraciji i slobodi te smocivilizirani Hrvati a ne kao neki krvoloci tamo još uvjek ! Dugačka je reportaža pa nestignem čitati sve, dosta mi je kada vidim naslov .. Stoka ostaje bolesna stoka ! Živjela Hrvtaska i uskoro u velikoj YU zvanom EUuuuu....

LL
lovac_luka
04:25 14.10.2009.

na ovo bih samo citirao naseg prvog predsjednika \" mi imamo hrvatsku\" a olos u uniformama nije ustanju rijesiti ni jedan slucaj organiziranog kriminala u drzavi nego tuku pijane klince a glavonje ih stite. Bravo plavci i zivila nam banana.

BA
baća45
19:24 13.10.2009.

Sad cviliš, a da su tamo bili neki klinci vi bih razbili i odvezli se i nikom ništa - Naišo momak na tvrdo! Možda se poslije ovoga opametite da ne dirate ljude koji mirno piju pivo.