KRŠILI COVID MJERE

Policajac i ugostitelj priznali krivnju i nagodili se s USKOK-om

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Tijekom jutra na Županijski sud u Splitu stigla dojava o bombi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dojava o bombi na Županijskom sudu u Splitu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Tijekom jutra na Županijski sud u Splitu stigla dojava o bombi
27.12.2022.
u 18:00
Prema optužnici, djela za koja se terete počinili su od 6. do 22. siječnja 2021., a USKOK tvrdi da su optuženi policajci u više navrata Ivanu P. dojavljivali da je prijavljen zbog kršenja COVID mjera te da stiša glazbu i zamrači klub prije dolaska policije
Pogledaj originalni članak

Od njih šestorice, četvorica su policajci, dok su druga dvojica obrtnik i ugostitelj. Zajedno su se našli na optuženičkoj klupi zbog zloporabe položaja i poticanja na zloporabu tijekom lockdowna. Policajci su optuženi da su ugostitelju dojavljivali kada idu kontrole kršenja COVID mjera, dok su obrtniku provjeravali neke osobe u  policijskom terminalu. Sada su dvojica od njih, policajac i ugostitelj odlučili sve okončati prije suđenja. Odnosno priznali su krivnju i nagodili su se s USKOK-om.

Perica K. (38), policajac, osuđen je na 10 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro. Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrana obavljanja zvanja u trajanju od 10 godina. Osim njega za nagodbu se odlučio i Ivan P. (47), inače vlasnik jednog zagrebačkog noćnog kluba. Uvjetno je osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine. Mora platiti i 3000 kuna sudskih troškova

Osim njih dvojice još su optuženi Nikola G. (32), Tomislav B. (41), Ivan P. (28)  i Dubravko P.  (46). Prva trojica su policajci koji su suspendirani. Prema optužnici, djela za koja se terete počinili su od 6. do 22. siječnja 2021., a USKOK tvrdi da su optuženi policajci u više navrata Ivanu P. dojavljivali da je prijavljen zbog kršenja COVID mjera te da stiša glazbu i zamrači klub prije dolaska policije. Što se tiče Dubravka P. on se tereti da je od policajaca tražio da mu u policijskom terminalu provjeravaju registracije nekih vozila, a jednom se ta provjera, prema optužnici, odnosila i na osobu koju je vidio u društvu žene u koju je bio zaljubljen!? 

VIDEO Pun zdravstvenih prednosti: Evo za što je sve dobar - češnjak

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZD
zdenkoj
20:39 27.12.2022.

Nije moguće da je i policajac uključen?

OP
Ocvali pupoljak
13:47 29.12.2022.

Kako se policajac, kao službena osoba može nagoditi?