osuđen na 10 mjeseci

Polančec zatražio uvjetni otpust nakon četiri mjeseca zatvora

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Polančec zatražio uvjetni otpust nakon četiri mjeseca zatvora
28.02.2013.
u 18:35
Desetomjesečnu kaznu zatvora Polančec je počeo izdržavati 15. listopada prošle godine. Ako ga Povjerenstvo odbije, molbu će moći podnijeti tek za godinu dana, a do tada će ionako biti slobodan
Pogledaj originalni članak

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec zatražio je uvjetni otpust iz Kaznionice u Turopolju, potvrdio nam je njegov odvjetnik Anto Nobilo. O Polančecovoj molbi u prvoj polovini ožujka odlučivat će Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa. 

Desetomjesečnu kaznu zatvora, na koju je osuđen zbog financiranja nepotrebne studije, Polančec je počeo izdržavati 15. listopada prošle godine. Ako ga Povjerenstvo odbije, molbu će moći podnijeti tek za godinu dana, a do tada će ionako biti slobodan. Nobilo kaže da je Povjerenstvo 2009. godine donijelo naputak u kojem navodi da o kaznama do godine dana zatvora neće ni odlučivati pa se Polančec nada da će eventualno biti pušten iz zatvora dva mjeseca ranije. Naime, osim Povjerenstva za uvjetni otpust zatvorenika s izvršavanja kazne ta dva mjeseca ranije može otpustiti i upravitelj zatvora, odnosno kaznionice.

Tijekom dosadašnjeg izdržavanja kazne Damir Polančec je tražio da mu se odobri odlazak iz zatvora na posao, ali je taj njegov zahtjev odbijen. Tražio je i da u ćeliji ima prijenosno računalo, bez pristupa internetu, da bi na njemu mogao iščitavati spis u slučaju Podravka. No, ni to nije išlo glatko pa je na kraju umjesto svog računala dobio mogućnost da se u informatičkoj radionici kaznionice koristi njihovim računalom, pregledavajući spis pohranjen na USB sticku.

>>Sutkinja: Gdje živite? Polančec: Stanujem u zatvoru u Turopolju

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

YU
yututu
19:12 28.02.2013.

Gdje živite, gdje stanujete, koja pitanja i odgovori - sudkinja se pravi blesava ko da ne zna gdje "živi" Polančec, a ovaj da "stanuje" u zatvoru .....ma ne sranuješ ti, zatvor nije stan već zatvor - kaži razgovjetno, da te ceo svet čuje - u zatvoru sam na izdržavanju kazne zbog ....toga i toga

YU
yututu
19:14 28.02.2013.

dalibor - koliko je tek trebao guliti onaj pravi i najveći krivac ?

DH
dalibor.hren
19:03 28.02.2013.

Rumenko, zar ti je deset mjeseci puno? Trebao si guliti deset godina!